השתלת שיניים
השתלת שיניים - מתי יש צורך בהשתלת שיניים, במה זה כרוך, כמה זה עולה ועוד מידע רפואי שכדאי לדעת - הכל במדריך שלפניך
-
השתלות כ 200,000
-
שיעור הצלחה מעל 95%
השתלת שיניים - המדריך עם כל המידע הרפואי והמעודכן
במאמר זה תקראו על:
- מהי השתלת שיניים?
- מתי יש צורך בהשתלת שיניים?
- על השתלים הדנטאליים
- כמה עולה השתלת שיניים
- התוויות נגד לביצוע השתלת שיניים - לא כל אחד יכול לעבור את ההליך
- תכנון מתאים של מיקום השתלים
- שיטות להשתלת שיניים: השיטה הדו שלבית, שיטת ההעמסה המיידית, השתלה בשיטת All-On-4
- בחירת מרפאה להשתלת שיניים
- ההכנות לקראת השתלת שיניים
- תקופת ההחלמה והגורמים המשפיעים על משך הזמן עד החלמה מלאה
- יתרונות השתלת שיניים במרפאה פרטית
- השתלת שיניים לילדים
- השתלת שיניים בגיל הזיקנה
השתלת שיניים היא הליך כירורגי בן כמה שלבים המבוצע בהרדמה מקומית. למרות שנהוג לכנות את ההליך "ניתוח השתלת שיניים" הוא אינו מבוצע בחדר ניתוח, אלא במרפאה של רופא שיניים המתמחה בכירורגיה של הפה והלסת. באופן כללי בהשתלת שיניים מוחדר שתל אל עצם הלסת במקום בו מעוניינים להתקין שן חדשה ואז מקבעים אל השתל שן מחומר קרמי.
יש שיטות שונות לביצוע השתלות שיניים, ביניהן כאלה המורכבות מכמה הליכים ששבועות ואפילו חודשים מפרידים ביניהם (אז גם ייתכן שימוש בשן זמנית, מחומר אקרילי, עד לקיבוע השן הסופית). כיום יש גם שיטה להשתלת שיניים ביום אחד, ללא חלוקה לשלבים וללא המתנה של חודשים עד להתקנת השיניים הסופיות.
רופאי שיניים ימליצו על השתלת שיניים כאשר מסתבר שזוהי הדרך הטובה ביותר לאפשר למטופל ליהנות מפה מלא שיניים. כל עוד ניתן להתקין גשר מעל שן חסרה ייתכן שעדיף להימנע מהשתלת שיניים או לפחות לדחות את ביצועה. היתרון המרכזי של התקנת גשר הוא שמדובר בהליך שאינו מצריך התערבות כירורגית, יתרונה של השתלת שיניים לעומת זאת הוא שמדובר, בדרך כלל, בפתרון קבע.
מה כדאי לדעת על השתלים הדנטליים
רבים מכנים שיניים מלאכותיות המקובעות אל עצם הלסת בשם "שתלים דנטליים" אולם חשוב להבדיל בין השתלים עצמם, המוחדרים לעצם הלסת ותופסים את מקומו של שורש השן הטבעית, והשן המלאכותית המקובעת של השתל. ככל שהדבר נוגע לשתלים המוחדרים אל עצם הלסת ישנם יצרנים שונים ודגמים שונים.
השתלים נבדלים זה מזה במבנה (ארוכים וצרים, קצרים ורחבים וכד'), החומר ממנו עשוי השתל (ישנם שתלים מזירקוניום ויש ממגוון סגסוגות טיטניום) ומנגנון החיבור לשן המלאכותית (משושה פנימי, משושה פנימי, מתומן וכד'). הרופא המבצע את השתלת השיניים ידע להתאים למטופל את השתל המתאים לו ביותר, יש לקחת בחשבון שרופאים נוטים להשתמש בשתלים מן הסוג המועדף עליהם.
ישנם גורמים שונים המשפיעים על מחיר השתלת שיניים ובכללם מחיר כל שתל (עשוי לנוע בין 1,500 ל-3,000 ש"ח), מחיר כל כתר (שן סופית המקובעת אל השתל), שכר הרופא, היקף ההכנה הנחוצה (אם נדרשת השתלת עצם למשל), על כמה שתלים מדובר, מיקום השתלים ועוד.
מומלץ להיוועץ עם מספר רופאי שיניים המתמחים בביצוע השתלות שיניים, לקבל מן המרפאות הצעות מחיר מפורטות, להשוות בין המאפיינים של ההצעות השונות (איכות השתלים למשל) ולבחור בזו המעניקה לכם את הפתרון הטוב ביותר במחיר המשתלם ביותר.
התוויות נגד לביצוע השתלת שיניים - לא כל אחד יכול לעבור השתלת שיניים
השתלת שיניים היא פתרון מצויין עבור רבים המתמודדים עם בעיות שיניים חריפות וסובלים מאבדן שיניים בהיקף כזה או אחר (החל משן בודדת וכלה בכולן). לעיתים קרובות השתלת השיניים מבוצעת במסגרת מהלך כולל לשיקום הפה, מהלך שבסופו למטופל יהיה פה בריא ומלא שיניים, מצב ממנו צפוי המטופל ליהנות עד תום ימיו.
חשוב לדעת שלא כל אחד יכול לעבור השתלת שיניים. כך למשל הנטיה היא להימנע מביצוע השתלת שיניים אצל מי שעצמותיו טרם חדלו לגדול. לא מבוצעות השתלות שיניים אצל חולי סוכרת שאינה מאוזנת. באופן דומה, לא תבוצע השתלת שיניים למטופל עם רקע של מחלה כרונית בלסתות או בדם. הסיבה להחרגות הנ"ל היא הצורך למנוע מצב של התפתחות דלקת חריפה בעצמות הלסת ובחניכיים באזורים סביב השתלים.
מיקום נכון של השתלים הוא חיוני להשגת תוצאות טובות בהשתלת שיניים. תכנון מיקום השתלים יערך על ידי רופא שיניים המתמחה בכירורגיית הפה והלסת והעתיד לבצע את ההשתלה. קביעת המיקום המדוייק תעשה תוך איסוף נתונים, בין היתר מצילום רנטגן של האזור סביב המקום המיועד להחדרת השתל (צילום מלא של כל הפה אם יש בכך צורך).
בשיטת ההעמסה המיידית (החדרת השתל והרכבת השן המלאכותית בהליך בודד אחד) יתכנן הרופא את המיקום מיד לפני תחילת החדרת השתלים. בהליכי השתלת שיניים בשיטות בנות כמה שלבים ייתכן תכנון מוקדם של המיקום והחדרת השתלים בשלב מאוחר יותר.
תחום השתלת השיניים מתפתח דרך קבע. בעבר כל השתלות השיניים היו מבוצעות בכמה שלבים, החדרת השתל, המתנה להחלמה של החניכיים סביב השתל החדש והתקנת השן הסופית. במקרים רבים הותקנו שיניים זמניות, מחומר אקרילי, ששימשו את המטופל ממועד החדרת השתלים ועד התקנת השיניים הסופיות, שיניים מעוצבות העשויות חומר קרמי איכותי ועמיד.
כיום יש גם שיטות להשתלת שיניים בהליך בודד. בתוך כמה שעות מוחדרים השתלים ואליהם מורכבות השיניים הסופיות. בהשתלת שיניים All On 4 נעשה שימוש בארבע שתלים בלבד אליהם מחוברת מערכת קבועה של שיניים סופיות. יתרונה של שיטה זו הוא צורך מופחת בהתערבות כירורגית (פחות שתלים המוחדרים אל עצם הלסת), חסרונה הוא חוסן נמוך יחסית בגלל שהעומס הנוצר בעת לעיסה והידוק השיניים נחלק בין ארבע שתלים בלבד.
יש כיום בשוק היצע גדול למדי של רופאי שיניים המתמחים בכירורגיית הפה והלסת ומציעים הליכי השתלות שיניים בשיטות שונות. לפני שאתם ניגשים למרפאה מומלץ לאסוף מידע, להיוועץ עם מספר רופאים ולשמוע על דרכי הטיפול הטובות ביותר לדעתם.
כדאי לדעת שייתכנו הפרשים משמעותיים במחיר השתלת השיניים המוצעים לכם, יש לקחת את המחיר בחשבון אך לא לבחור בהצעה הזולה ביותר דווקא, אלא לפנות למרפאה בעלת מונטין והצלחות מוכחות שם יבוצע ההליך על ידי רופא מומחה להשתלות שיניים, שרכש את אמונכם, עימו הייתה לכם שפה משותפת ושהרשים אתכם כמי שיוכל להשיג עבורכם את התוצאה הטובה ביותר.
ישנם רופאים הדבקים בשיטות המוכרות, בעלות אפקטיביות מוכחת, של חלוקת הליך השתלת שיניים למספר שלבים. מנגד, ישנם רופאים שאימצו שיטות חדשניות המאפשרות השלמת ההליך כולו בטיפול בודד אחד בן כמה שעות (אורך ההליך תלוי במספר השתלים הדנטליים הכלולים בו).
השתלת שניים בשלבים תכלול החדרת השתל וסגירת הפצע בחניכיים כך שהשתל מכוסה לחלוטין. התקנת שן או שיניים חלופיות זמניות במידת הצורך. השלב השני, כמה חודשים לאחר הראשון, נחשפים השתלים ומותקנות עליהם כיפות ברזל שמקלות על ריפוי החניכיים סביב השתל. בשלב השלישי והאחרון מוסרות כיפות הברזל והשיניים הסופיות, עשויות חומר קרמי, מקובעות במקומן.
מה כדאי לבדוק מול המרפאה:
- באילו אמצעי הרדמה משתמשים והאם יש טיפול לאנשים חרדתיים
- כיצד מתבצעת התקשורת מול המרפאה ומול הרופא בתהליך ולאחריו - חשוב מאוד למענה על שאלות ולליווי אחרי הפרוצדורה
- האם הצילומים נעשים במכון הסדר או במרפאה עצמה ואילו עוד בדיקות נעשות לפני ההשתלה עצמה
- האם יש מקום להתאוששות לאחר הפרוצדורה במידת הצורך?
ההכנות להשתלת שיניים נחלקות לשתיים. ישנן הכנות שמטרתן הפחתת סיכונים כגון אי קליטת השתל או התפתחות זיהום סביבו. הכנות מן הסוג השני עניינן תכנון וביצוע ההשתלה כך שתושגנה התוצאות הטובות ביותר. רופא השיניים העתיד לבצע את ההשתלה מוכרח להכיר את הרקע הרפואי של המטופל, במיוחד חשוב לקחת בחשבון מחלות כגון סוכרת, אוסטאופורוזיס (בריחת סידן והדלדלות עצם), מחלות לב, בעיות בקרישת דם, נטילת תרופות המדכאות את המערכת החיסונית, הרגלים מזיקים כגון שתיה מרובה של אלכוהול ועישון.
המטופל יישלח לצילומי רנטגן לפיהם יוכל הרופא לדעת את מצב עצמות הלסת, במידת הצורך יבוצעו גם סריקות CT או CBCT. במקרים של חשש מהתפתחות דלקת לאחר החדרת השתלים לעצמות הלסת יורה הרופא על תחילת נטילת אנטיביוטיקה עוד טרם ביצוע ההשתלה.
על סמך הצילומים והנתונים שנאספו אודות המטופל יתכנן הרופא את ההליך, כולל היכן בדיוק ימוקם כל שתל. במקביל להתקדמות הליך השתלת השיניים ובהתאם לחלוקתו או אי חלוקתו לשלבים, יוכנו הכתרים (השיניים שיקובעו אל השתלים). במקרים מסויימים, למשל כמות עצם קטנה באזר ההשתלה, ידרשו הליכים כירורגיים מקדימים.
תקופת ההחלמה וגורמים המשפיעים על משך הזמן עד החלמה מלאה
ברוב המקרים החלמה מהשתלת שיניים היא מהירה מאוד. יש להימנע ממזון קשה ולעיסה חזקה למשך כמה ימים לאחר ההשתלה. בתקופה זו רצוי גם להימנע מפעילות גופנית מאומצת. לאחר כמה ימים, עם חלוף הכאב והחלמת הרקמה סביב השתל, ניתן לחזור לאכול כרגיל. כדי ליהנות מתוצאות טובות לטווח ארוך יש לסגל הרגלי היגיינת פה בריאים. בחודשים שלאחר ההשתלה יש להגיע כמה פעמים לביקורת אצל רופא השיניים.
ישנם גורמים העלולים לעכב את הליך ההחלמה, כך למשל כאשר השתלים הוחדרו לאזורים בהם העצם התדלדלה או במקרים של התפתחות דלקת המטופלת באנטיביוטיקה. ביצוע ההשתלה אצל מומחה להשתלות שיניים, שבאמתחתו ניסיון עשיר מפחית מאוד סיכוי להחלמה איטית.
יתרונות השתלת שיניים במרפאה פרטית
כאשר השתלת שיניים היא ההליך המתאים ביותר לטיפול במצבים של אבדן שן אחת או כמה, ביטוחי בריאות רבים מאפשרים קבלת מימון מלא או חלקי. לעיתים תנאי פוליסת ביטוח הבריאות מאפשרים בחירה בין מספר מרפאות.
מי שמשלמים עבור השתלת שיניים מכיסם וודאי יכולים לבחור את המרפאה העדיפה עליהם. ביצוע השתלת שיניים במרפאה פרטית מבטיחה שנהנה מתמיכה מקיפה, גמישות בקביעת מועדי הטיפולים, נקבל את מלוא המידע ונוכל גם להשמיע דעתנו ולקבל מן הצוות הרפואי תגובות ענייניות.
בנוסף, במרפאות פרטיות בדרך כלל אין צורך בהמתנה ממושכת, תנאי הטיפול איכותיים יותר ולרוב נשמר השקט והאווירה נעימה, מה שעשוי להיות חשוב מאוד אצל מי שרגיש לכך. בנוסף, הקשר עם הרופא נעשה באופן אישי יותר.
ככלל השאיפה היא להימנע מביצוע השתלות שיניים בילדים ולהמתין עד סיום התפתחות עצמות הלסת (סביב גיל 18). עם זאת קורה שצריך לבצע הליך השתלת שיניים בילדים, למשל במצבים של אבדן שיניים כתוצאה מחבלה או רקבון בשורש השן. ישנם רופאים המתמחים בביצוע השתלות שיניים לילדים, ולומדים, בין היתר, איך לסייע לילדים להתמודד עם החשש ואי הנוחות.
השתלות שיניים רבות מבוצעות אצל נשים וגברים בגיל השלישי. בגיל זה ישנם מי שמאבדים שיניים ובוחרים לעבור השתלות שיניים כדי לשמור על מערכת שיניים תקינה ונאה. בדרך כלל אין קושי מיוחד לבצע השתלת שיניים בגיל מתקדם, עם זאת יש לקחת בחשבון רקע רפואי רלוונטי, כמו למשל מחלות העלולות להשפיע על הליך קליטת השתל, מצב של מערכת חיסונית מוחלשת המגדיל סיכוי להתפתחות דלקת, התדלדלות עצם הלסת כתוצאה מבריחת סידן ועוד.


כיום כמעט כל מרפאת שיניים מציעה בין היתר גם טיפולים של השתלות שיניים, כך שהרבה רופאי שיניים רשאיים לבצע את ההליך, אך כמובן שיש רופאים אשר מתמחים בטיפולי השתלות שיניים, ולכן עדיף לפנות אליהם על מנת לקבל טיפול מקצועי ואמין יותר.
השתלת שיניים זהו הליך כירורגי, ולכן לאחר הטיפול צפויות תופעות לוואי שנפוצות להליך מן הסוג הזה. ברוב המקרים מדובר בנפיחות, דימומים ושטפי דם באזור של השתל וכמובן כאבים אשר ניתן להתגבר עליהם באמצעות משככי כאבים. תופעות הלוואי צפויות ללוות אתכם במשך מספר ימים.
השיקום שדרוש לאחר ביצוע טיפול של השתלת שיניים הינו מספר ימים. כיום, בזכות התפתחות רפואת השיניים בארץ ובעולם, ניתן לבצע השתלות שיניים ביום אחד, דבר אשר מנקז את ההחלמה למספר ימים בודדים. הטיפול עצמו איננו כואב במיוחד, וככל שהרופא המטפל יהיה מיומן יותר, כך הכאבים וזמן ההחלמה יהיו נמוכים וקצרים יותר
הבדיקות המקדימות נועדו בעיקר על מנת לקבוע כמה שתלים אתם צריכים. קשה מאוד לתת הערכה מדויקת, אך ברוב המקרים מדובר בשני שתלים אשר אמורים להחזיק באופן יציב את השיניים התותבות. לעיתים ניתן יהיה להסתפק בשתל אחד, אך הדבר דורש בדיקה מקדימה.
ישנם מטופלים אשר לא יכולים לבצע השתלות שיניים. אנשים בעלי מחלות אשר פוגעות במערכת החיסון כמו הקרנות וכימותרפיה אינם יכולים לבצע השתלות שיניים. כמו כן, ישנם אנשים אשר חלל הפה שלהם לא יכול לקלוט את השתל הדנטלי מכיוון שהוא קטן מדי. בדיקה מקדימה אצל רופא שיניים עשויה להבהיר האם אתם יכולים לבצע את הטיפול או לא.

- השתלת שיניים
- השתלת שיניים ממוחשבת
- השתלת שיניים ביום אחד
- השתלת שיניים All on 4 או All on 6
קשר עם

תודה! בקשתך נקלטה בהצלחה
- חיפושים פופלאריים
- כירורגיה של היד
- אף אוזן גרון
- נשים ופיריון
- ניתוח אף