ניתוח שאיבת שומן
ניתוח שאיבת שומן - למי מיועד ניתוח שאיבת שומן, במה זה כרוך ומהם הסיכונים בשאיבת שומן? כל מה שכדאי לדעת על הניתוח במאמר שלפניכם
שאיבת שומן - המדריך עם כל המידע הרפואי והמעודכן
חשוב להבין ששאיבת שומן אינה פתרון קסם לירידה במשקל, היא אינה מתאימה למי שצריכים להפחית ממשקל גופם באופן אחיד (הפחתת אחוזי שומן באופן כללי בכל הגוף). שאיבת שומן מתאימה למי שמעוניינים להפחית שומן באזור מסוים, אזור בו יש הצטברות של שומן ואשר אינו מגיב היטב למאמצי חיטוב כגון דיאטה ועיסוק בפעילות גופנית מחטבת. אזורים נפוצים בהם מבוצעת שאיבת שומן הם בבטן, בירכיים, במותניים, מן הזרועות, מן הידיים, מן החזה, מן הסנטר ועוד.
חשוב להדגיש שוב, שאיבת שומן אינה מבוצעת לצרכי הפחתת משקל אלא לצורך עיצוב הגוף מחדש. שאיבת שומן מתאימה במיוחד למי שסובלים מעודפי שומן שהצטברו במקומות מסוימים (במותניים או בירכיים למשל) ואשר אינם יורדים גם בעת ששומרים על דיאטה מאוזנת.
- שאיבת שומן – מההליכים הנפוצים, היעילים, והבטוחים בעולם
- הצלחת ההליך קשורה בבחירה מושכלת של המקום והצוות המנתח
- למי מתאים הליך שאיבת שומן?
- האזורים השכיחים לניתוח שאיבת שומן
- כיצד מתבצע הליך שאיבת שומן?
- מספר שיטות לשאיבת שומן
- כמה עולה שאיבת שומן
- איך מתכוננים לניתוח שאיבת שומן?
- ההתאוששות וההחלמה מניתוח שאיבת שומן
- סיבוכים אפשריים בהליך שאיבת שומן
- שאיבת שומן מוצלחת – כך שומרים על התוצאות
שאיבת שומן – מההליכים הנפוצים, היעילים, והבטוחים בעולם
על פי נתוני "הארגון האמריקאי למנתחים פלסטיים" (American Society of Plastic Surgeons) – במהלך שנת 2018 בוצעו בארה"ב לבדה מעל 258,000 ניתוחי שאיבת שומן. גם בישראל מדובר בהליך האסתטי הנפוץ ביותר – על פי סקר שבוצע באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית, כמעט 30% מהנשאלים, סיפרו כי שאיבת שומן היא הניתוח אותו הם חולמים לבצע.
בעת ביצוע שאיבת שומן מוחדרת אל מרבצי השומן שמתחת לעור צינורית בעלת חרירים זעירים. הצינורית מחוברת למכשיר שאיבה היוצר תת לחץ. המנתח מניע את הצינורית קדימה ואחורה וכך מגרד מן השומן אשר נשאב אל מכלים ייעודיים. כדאי לדעת שניתן להשתמש בשומן שנשאב ולהזריק אותו מחדש לאזור אחר בגוף לצורך עיצוב (לעיצוב הישבן למשל).
בשאיבות שומן בהן מוסרת כמות קטנה של שומן בלבד ניתן לחבר אל הצינורית מזרק באמצעותו שואבים ללא שימוש במכשיר החשמלי. שאיבת שומן מבוצעת בהרדמה מקומית או בהרדמה כללית הכול בהתאם לכמות השומן שמתכוונים לשאוב, המיקום ממנו יישאב השומן ורמת החרדה של המטופל.
את חרירי החדרת צינורית השאיבה משתדל המנתח לבצע באזורים נסתרים, כך למשל בבית השחי, במפשעות, בין הרגליים, בזרועות הפנימיות, תחת החזה, בקו התחתונים, תחת קו החזיה וכד'.
חשוב לדעת ששאיבת שומן אינה מתאימה למי שסובלים מעודף משקל משמעותי. בנוסף, שאיבת כמות גדולה מאוד של שומן בבת אחת מגדילה את הסיכון לסיבוכים. חשוב לדעת שלאחר שהוסרו תאי שומן מאזור מסוים בגוף (בהליך שאיבת שומן) אזור זה פחות נוטה לתפוח בממדיו אולם אם לא נקפיד על תזונה מאוזנת ואורח חיים פעיל ובריא אזורים אחרים בגוף ייטו לצבור שומן במקום זה שהיה נצבר באזור ממנו בוצעה שאיבת השומן (שם נותרה כעת כמות מועטה יחסית של תאים המסוגלים לאגור שומן).
הצלחת ההליך קשורה בבחירה מושכלת של המקום והצוות המנתח
חשוב לציין, כי שביעות הרצון מהליך של שאיבת שומן קשורה בקשר הדוק למקצועיות הצוות המטפל ולהכנה איכותית של המטופל. הצוות המטפל, בראשם כמובן הרופא המנתח, ידאג לבצע תיאום ציפיות עם המטופל, לבחון את אורח החיים ולוודא כי יתאפשר למטופל ליהנות לאורך זמן מתוצאות מיטביות של שאיבת שומן – ולא פחות חשוב, יבחן את הנתונים הפיזיולוגיים של המטופל, על מנת להתאים את שיטת הניתוח ואת האזורים לשאיבת שומן.
על כן, הבחירה לעבור ניתוח שאיבת שומן במרכז מקצועי ומנוסה, המספק סביבה תומכת טרם הניתוח ובמהלך ההחלמה – היא בחירה שתשפיע על איכות ההליך כמו גם על שביעות הרצון של המטופל, לאורך זמן. הקפידו לבחור סביבה וצוות רפואי להליך של שאיבת שומן, המספקים:
- פגישה מקדימה ותיאום ציפיות
- התאמת ההליך הטיפולי לצרכים ולרצונות שלכם
- תמיכה וזמינות בתהליך ההחלמה
למי מתאים הליך שאיבת שומן?
מועמדים מתאימים לניתוח שאיבת שומן:
- בין הגילאים 20-40
- בעלי עור בריא באלסטיות גבוהה באזור המיועד לניתוח
- עם עודף משקל כולל של לא יותר מ-10% ביחס למשקל המומלץ לגובה (מי שסובלים מעודף משקל משמעותי יותר, מוזמנים לשקול ניתוח קיצור קיבה
- בעלי עודף שומן ממוקד שאינו מגיב לשינויים תזונתיים או פעילות גופנית
- לשמירה על התוצאות: מי שמקפידים על תזונה נכונה ושגרת אימונים גופניים מתאימה
חשוב לדעת, כי ניתוח שאיבת שומן אינו מטפל בצלוליטיס, אינו משפיע על רמת השומנים בדם (היפרליפידמיה) או על צלוליטיס, ואינו כרוך באופן אוטומטי בהסרה של עור עודף באזור הניתוח. בנוסף, יתכן כי לאחר השאיבה תצטרכו להשלים את הטיפול באמצעות מתיחת בטן - פרוצדורה שתמתח את הבטן ותמנע ממנה להיות נפולה.
האזורים השכיחים לניתוח שאיבת שומן
ניתן לבצע שאיבת שומן כמעט מכל אזור בגוף, אזורים שכיחים להליך הם למשל: החזה (גם אצל גברים), הבטן, המותניים, הגב התחתון, הצוואר, הסנטר, הזרועות, הישבן, הירכיים, ועוד. כאמור, ניתן לטפל במספר אזורי מטרה באותו הליך – אולם ייתכן שהניתוח יבוצע בהרדמה כללית. במקרה של שאיבת שומן בכמות שעולה על זו המומלצת –ייתכן שיומלץ על מספר הליכי שאיבת שומן שיפחיתו את הסיכון לסיבוכים.
כיצד מתבצע הליך שאיבת שומן?
הליך של שאיבת שומן נמשך בדרך כלל כשעתיים, והוא מבוצע בהרדמה מקומית אם מדובר בשאיבת שומן מאזור אחד בלבד, או בהרדמה אזורית או כללית – אם מדובר בשאיבת שומן ממספר מרובה של אזורי מטרה.
עוד לפני תחילת ההליך, יסמן הרופא המנתח את אזורי המטרה לניתוח, באמצעות שרטוט על הגוף. שלב השרטוט טרם הניתוח הוא קריטי, מפני שמאגרי השומן מחליפים צורה כשהגוף במצב מאוזן (כשאנחנו שוכבים) – והשרטוט המבוצע כשהמטופל עומד – הוא הכרחי לפיסול אסתטי של קו המתאר החדש של הגוף ושאיבת השומן מהמיקומים הנכונים.
לאחר הסימון, מבוצעת הרדמת המטופל – כאמור, ההרדמה היא בדרך כלל מקומית כאשר שאיבת השומן מבוצעת מאזור מטרה אחד, או אזורית / כללית כאשר מדובר במספר אזורי מטרה.
הליך שאיבת השומן עצמו מבוצע באמצעות החדרת צינורית מתכת דקה דרך חתכים זעירים (של כסנטימטר) באזור המטרה – הצינורית מוכנסת אל אזור השומן (שהוא תת עורי), וממש שואבת את תאי השומן מהמקום.
החתכים מבוצעים באזורים מוצנעים, וברוב המכריע של המקרים – לא נותרים סימנים או צלקות מחתכים אלו. במהלך השאיבה, הרופא המנתח מקל על מלאכת הפירוק של רקמת השומן באמצעות עיסוי אזור המטרה. ניתן להקל על פירוק השומן על ידי החדרת מים פיזיולוגיים לאזור השאיבה, פעולה זו תאריך את משך הניתוח כמעט פי שתיים.
כאמור, בהליך שאיבת שומן אחד ניתן לבצע שאיבת שומן ממספר אזורים, גם כאלה שהם מרוחקים מאוד זה מזה. בשאיבת שומן מאזור הבטן התחתונה, למשל, מבוצעים בדרך כלל שלושה חתכים מהם נשאב השומן הבטני החוצה. במהלך השנים התגלה כי הכמות המאפשרת תוצאות טובות לניתוח שאיבת שומן היא לא יותר מ-2-3 ק"ג שומן שאוב. על כן, השומן נשאב לתוך כלי שקוף המאפשר לרופא לעקוב בקפדנות אחר כמות השומן שנשאבה.
מספר שיטות לשאיבת שומן
הטכניקות המשמשות לשאיבת שומן השתנו בשנים האחרונות, בעיקר בשל פופולאריות הניתוח. מבלי להזכיר שיטות לא כירורגיות להפחתת השומן בגוף, ישנן ארבע שיטות מובילות לניתוח שאיבת שומן, הנה פירוט קצר:
1. שאיבת שומן "קלאסית" (SAL)
שאיבת שומן המבוצעת באמצעות חתכים קטנים, החדרת קנולה דקה ושאיבת השומן דרך צינורית, תוך כדי עיסוי מקומי לפירוק רקמת השומן המבוצע על ידי המנתח. בשיטה זו לשאיבת שומן יש להניע את קנולת השאיבה (בדרך כלל במעגלים) על מנת "לשבור" ולפרק את רקמות השומן – תהליך זה נחשב יעיל, אולם הוא גורם לא פעם לדימומים תת עוריים או לשטפי דם, אשר חולפים בתוך עד שבועיים מהניתוח.
2. שאיבת שומן בטכניקה מתקדמת – PAL
טכניקת שאיבת השומן המכונה PAL – Power Assisted Liposuction – מאפשרת שאיבת שומן באמצעות קנולות המייצרות רטט פנימי. הרטט מסייע לפירוק רקמות השומן והפיכתן לתחליב (אמולסיה) נוזלי - והוצאה קלה יותר של תאי השומן. בשיטת PAL לשאיבת שומן, פירוק רקמת השומן מבוצע בקלות והחתכים הם קטנים יותר.
בשל הרטט בקצה הקנולה – אין צורך להניע את הקנולה בצורה סיבובית ובלתי פוסקת במהלך הניתוח, מה שמאפשר ניתוח בחתכים קצרים יותר וסיכון פחות לדימומים תת עוריים והופעה של שטפי דם. הטכניקה מתאימה גם לשאיבת שומן באזורים מורכבים כמו הירכיים הפנימיות, ומאפשרת החלמה מהירה יותר.
3. שאיבת שומן תוך שימוש בגלי אולטרה סאונד (VASER)
גלי אולטרה סאונד שימשו, ועדיין משמשים, להמסת רקמת השומן – ומאפשרים שאיבה נוחה יותר של השומן. שאיבת שומן באמצעות גלי אולטרה סאונד מאפשרת שאיבה יעילה של כמות גדולה של רקמת שומן – אולם גלי האולטרה סאונד מפיצים חום ועלולים לגרום לשינוי בגוון העור באזור המטופל – או אף לכוויה.
יש הטוענים כי שאיבת שומן לאחר המסתו בטכנולוגיית אולטרה סאונד, מספקת גם שיפור בתופעת הצלוליטיס המקומית בעור. שאיבת שומן בשילוב אולטרה סאונד היא בדרך כלל ארוכה יותר ביחס לשאיבת שומן בשיטה ה"קלאסית".
וידאו על שאיבת שומן:
4. שאיבת שומן בשיטות המאפשרות שילוב של טכנולוגיית לייזר
שילוב של קרני לייזר בהליך שאיבת השומן משפיע תוך כדי שאיבת השומן על הידוק הדרמיס ושכבת השומן התת עורי – לתוצאה הדוקה ואסתטית יותר של הניתוח. בנוסף, הצריבה בלייזר מפחיתה את הסיכון לדימום תת עורי. טכניקה זו מתאימה במיוחד לאנשים הסובלים מעודף עור קל באזור המיועד לניתוח – כאשר מרקם העור הוא גמיש. ישנן שפע של טכניקות המאפשרות שאיבת שומן בשילוב טכנולוגיית לייזר למיצוק העור – ביניהן SmartLipo, Lipolite, Coollipo, ואחרות. השיטות השונות עושות שימוש באורכי גל שונים, ומתאימות לאיזורי גוף שונים.
כמה עולה שאיבת שומן
ניתוח שאיבת שומן מבוצע במרפאות פרטיות שמשתייכות לבתי חולים או מרפאות של פלסטיקאים מומחים. עלות ההליך משתנה בעיקר על פי מספר אזורי המטרה וכמות השומן המוערך להוצאה, והיא נעה בדרך כלל בין 15,000 ל-30,000 ₪. ישנם ביטוחי בריאות משלימים, גם כאלה המוצעים על ידי קופות החולים (כמו "כללית פלטינום", "מכבי שלי" או "מאוחדת שיא") המספקים הנחות משמעותיות בניתוח שאיבת שומן במרפאות שבהסדר.
איך מתכוננים לניתוח שאיבת שומן?
כמו בכל הליך כירורגי אחר, גם בהליך שאיבת שומן חשוב להתכונן לניתוח. הנה שלבים משמעותיים בהכנה לקראת ניתוח שאיבת שומן:
- חשוב לבצע בדיקות על פי הנדרש, יום או יומיים טרם הניתוח. בדיקות למשל שהצוות עשוי לבקש: ספירת דם, בדיקות קרישת דם, שומנים בדם, בדיקות נקודתיות לסובלים ממחלות ברקע, ועוד
- כשבועיים לפני הניתוח, יש להפסיק ליטול תרופות מדללות דם (כמו אספירין או קומדין). כדאי להפסיק את צריכת האלכוהול ומוצרי הטבק
- מומלץ להצטייד בחגורת בטן, בתחבושת אלסטית, בחזיית ספורט, או באביזרים שונים אחרים שיאפשרו החלמה טובה ונוחה יותר. שש שעות לפני הניתוח, יש לעבור לצום מוחלט, כולל שתייה, מסטיקים, סיגריות, וכדומה
לפני הניתוח, מומלץ להקפיד על רחיצת האזור המיועד לניתוח.
אל ניתוח שאיבת שומן יש להגיע בצום מלא (כולל אי שתיה) בן שש שעות לפחות. שבועיים לפני הניתוח יש להפסיק לעשן, לשתות אלכוהול כמו גם ליטול תרופות מדללות דם (כגון אספירין וקומדין) ותוספי תזונה העשויים להשפיע על קרישת הדם. חשוב להתקלח היטב בערב שלפני הניתוח ולסבן היטב את האזורים מהם מתוכננת להתבצע שאיבת השומן. בדרך כלל מתבקשים מי שמתעתדים לעבור הליך שאיבת שומן להצטייד מבעוד מועד במחוך (חגורת לחץ אלסטית) אותה ניתן יהיה ללבוש על האזור המנותח לאחר ביצוע ההליך במשך תקופת ההחלמה.
לפני תחילת ביצוע שאיבת שומן יבצע המנתח שרטוט על הגוף של קווים המתארים את האזור ממנו יש לשאוב שומן. השרטוט יבוצע כשהמטופל עומד שכן בעת שכיבה השומן נוטה להישפך לצדדים דבר העלול לגרום לשגיאות ברישום.
לאחר תום שרטוט הקווים יעבור המטופל לשכיבה, האזור ממנו נשאב השומן מורדם מבוצעים חתכים זעירים להחדרת צינורית השאיבה, הצינורית מוחדרת ומתחילה שאיבת השומן. המנתח צריך להניע כל העת את הצינורית הלוך ושוב באזור המיועד לשאיבה כדי להביא לפירוק אחיד של השומן ושאיבתו אל מחוץ לגוף. הכלים אליהם נשאב השומן מסומנים בסימני מדידה כל שהמנתח יכול כל העת לדעת בדיוק כמה שומן כבר נשאב החוצה מן הגוף. ניתוח שאיבת שומן יכול לארוך בין שעה לארבע שעות הכול בהתאם להיקף ההתערבות המבוצעת (מכמה מקומות שואבים שומן וכמה שומן יש לשאוב בסך הכול).
בדרך כלל הכמות המרבית של שומן ששואבים בהליך שאיבת שומן לא תעלה על שניים עד שלושה קילוגרמים. אם רוצים לשאוב כמות גדולה מכך יש לבצע זאת בכמה הליכים נפרדים כאשר מאפשרים מרווח של כמה חודשים בין הליך להליך.
אם שאיבת השומן היא נקודתית ובהיקף קטן יחסית ניתן לבצע הליך שאיבת שומן בהרדמה מקומית (כך למשל בעת שאיבת שומן מן הסנטר). אם מבוצעת שאיבה מכמה אזורים ובהיקף נרחב יחסית ההליך יבוצע בהרדמה מלאה. הליך שאיבת שומן נחשב להליך פשוט ובטוח אולם שום הליך כירורגי אינו חופשי לחלוטין מסיכונים. ככל שמדובר בהליך שאיבת שומן המבוצע תחת הרדמה מלאה הסיכונים כוללים את אלה המאפיינים הרדמה כזו (תגובה אלרגית לחומר ההרדמה למשל). חשוב לציין כי תופעות כגון אלה הן נדירות מאוד.
ההתאוששות וההחלמה מניתוח שאיבת שומן
ניתוח שאיבת שומן ברוב המקרים אינו מצריך אשפוז ללילה או תהליך התאוששות ארוך. בדרך כלל, כבר ביום הניתוח ניתן יהיה לחזור הביתה להמשך תהליך ההחלמה. בדרך כלל, יומלץ על ידי הצוות הרפואי לייצר לחץ על אזור הניתוח – על ידי בגד הדוק או על ידי חגורת לחץ, מחוך, או חבישה מתאימה. הסביבה ההדוקה תאפשר כיווץ של העור ותוצאות אסתטיות יותר לניתוח. את הבגדים ההדוקים או החגורה יש ללבוש בכל שעות היממה, פרט למקלחת.
כשבועיים לאחר הניתוח, מתייצב אזור הניתוח והנפיחות יורדת – אז, ניתן להתרשם מתוצאות שאיבת השומן. כארבעה עד שישה שבועות מהניתוח, ניתן לחזור לשגרת פעילות גופנית מלאה.
בדרך כלל משתחררים הביתה עוד באותו יום בו בוצעה שאיבת השומן ואין צורך בהשגחה או אשפוז. בדרך כלל האזור ממנו נשאב השומן נותר נפוח ובצקתי למשך כשבוע לאחר ביצוע השאיבה. לעיתים קרובות יופיעו על האזור ממנו נשאב השומן סימנים כחולים. תופעות אלה תחלופנה מאליהן בתוך כמה ימים עד שבועיים ממועד ביצוע שאיבת השומן.
מומלץ להקפיד על חבישת האזור ממנו נשאב שומן בתחבושת המפעילה עליו לחץ (תחבושת אלסטית רחבה או מעין מחוך הדוק). אפשר להסיר את החבישה כדי להתקלח או לרחוץ באמבט אולם יש לחזור ולחבוש את המקום לאחר מכן. אם בוצעה שאיבת שומן בגפיים התחתונות לובשים על האזור גרביים אלסטיות למשך כשבועיים לאחר ביצוע ההליך. ייתכנו כאבים קלים לאחר שאיבת שומן, ניתן להיעזר במשככי כאבים כגון אופטלגין או אקמול.
סיבוכים אפשריים בהליך שאיבת שומן
ניתוח שאיבת שומן הוא ניתוח שנחשב קל ונטול סיבוכים כמעט לחלוטין. בכ-1% מן המקרים עלול להופיע זיהום מקומי, שיחלוף עם הדרכה וטיפול נכונים. חשוב לשמור על אזור הניתוח נקי וחבוש, על פי הוראות הרופא המטפל. סיבוך אפשרי נוסף של ניתוח שאיבת שומן הוא אכזבה מתוצאות הניתוח עקב תהליך תיאום ציפיות לא מספק. האכזבה נובעת בדרך כלל או מההליך עצמו (למשל, שאיבת כמות לא מספקת של שומן), או בשל אבדן האלסטיות של העור באזור המנותח, המשפיעה על אסתטיות התוצאה.
בנוסף, יש מטופלים שמביעים אכזבה מתוצאות הניתוח כבר בימים הראשונים לאחר הניתוח – בשל אי הבנה של תהליך ההחלמה וחוסר סבלנות. על מנת למנוע תחושות אכזבה ואי שביעות רצון – חשוב לבחור מרכז רפואי איכותי, מקצועי ומיומן לתהליך שאיבת שומן; להקפיד על קיום פגישת הכנה טרם קביעת התאריך להליך, שתתקיים בנוכחות הרופא המנתח ובמהלכה תבוצע בדיקת מאפייני ורצונות המטופל, יוסברו הליך שאיבת השומן, מהלך ההחלמה, התוצאות והסיכונים, וייערך תהליך של תיאום ציפיות.
שאיבת שומן מוצלחת – כך שומרים על התוצאות
כאמור, שאיבת שומן מאפשרת סילוק של חלק מתאי השומן, אשר מתנפחים כאשר אנחנו משמינים ומצטמצמים כשאנחנו יורדים במשקל. לאחר שאיבת שומן, חשוב לשמור על משקל תקין ועל שיגרת אכילה ופעילות גופנית בריאה. השמנה לאחר שאיבת שומן לגרום להצטברות השומן בתאי שומן שונים, ולהשמנה חוזרת. על כן –תהליך שאיבת שומן יהיה יעיל במיוחד, בצירוף הבחירה באורח חיים נכון ובריא יותר, בשמירה על משקל תקין ובשגרת אימונים קבועה.


במקרים של ניתוח שאיבת שומן, תאי השומן נשאבים ביחד עם השומן עצמו- כך שגם אם השומן חוזר לאזור, יש לו הרבה פחות תאי שומן להתמקם בהם וגם אם משמינים באזור- ההשמנה אינה בשיעור גבוה וכמעט שאינה נכרת באזור כלל.
לא. שאיבת שומן אינה מהווה בשום פנים ואופן תחליף לדיאטה ולפעילות גופנית המעודדת שריפת שומנים. ניתוח לשאיבת שאיבת שומן היא פעולה מחטבת המתאימה לאנשים בעלי משקל ממוצע, עם ריכוזי שומן באזורים ספציפיים בלבד, שאותם לא ניתן להוריד על ידי תזונה והתעמלות.
כאמור ניתן לבצע ניתוח שאיבת שומן באזורים רבים בגוף: האופציות המבוקשות ביותר הן שאיבת שומן בירכיים חיצוניות, שאיבת שומן בירכיים פנימיות, שאיבת שומן מהמותניים, שאיבה מצדי האגן, שאיבת שומן מהזרועות, שאיבת שומן מהברכיים, שאיבת שומן בגב, שאיבת שומן מהסנטר (ניתוח שנקרא גם שאיבת שומן מהצוואר) וכמובן שאיבה מהבטן.
לרוב, תוצאות נראות לעין ניתן יהיה לראות לאחר כחצי שנה מיום הניתוח לשאי. סימנים של שטפי הדם ונפיחות שהינם חלק מתקופת ההחלמה, מתחילים לרדת כשלושה שבועות לאחר ניתוח שאיבת השומן ועם היעלמות זאת מתגלות התוצאות.
לרוב, זמן ההחלמה המומלץ עד לחזרה לפעילות גופנית מתונה לאחר ניתוח שאיבת שומן הוא עד עשרה ימים. זמן זה עלול להשתנות מאדם לאדם. לפעילות קצת יותר מאומצת, עדיף לחכות לפחות חודש. נתון נוסף שיש לשקלו הוא כגורם המשפיע על קצב ההחלמה הוא היקף הניתוח. למרות שמרבית הנפיחויות ושינויי הצבע בעור נעלמים תוך שלושה שבועות, מעט בצקות יכולות להישאר עד כמספר חודשים אחרי הניתוח.
פרוצדורות שעשויית לעניין אותך
קשר עם

תודה! בקשתך נקלטה בהצלחה
קביעת תור אונליין בקלות ובמהירות
רק עוד כמה פרטים וסיימנו, אל תשכחו להביא את ההפנייה מרופא המשפחה שלכם וכרטיס מגנטי
