מזותרפיה - המדריך עם כל המידע הרפואי והמעודכן
אחד המרכיבים המרכזיים בעורנו הוא קולגן. זהו חלבון חשוב שמטרתו העיקרית לשמור על לחות העור ולאפשר את גמישותו. עם השנים פוחת ייצור הקולגן בגוף, ועקב כך העור מזדקן ומידלדל, מאבד מחיוניותו ומחיותו ומתחילים להיווצר בו קמטים וקפלים.
אולם חשוב לדעת שאין מדובר בתהליך בלתי הפיך שהוא בבחינת גזירת גורל. מזותרפיה – שיטה מתקדמת וחדשנית, מביאה לעור בשׂורה של רענון והצערה המעודדת את תהליכי ייצור הקולגן וחידוש תאי העור. זאת בשימוש במחטים זעירות המחדירות חומרים מזינים לעומק העור, אם הטיפול מבוצע אצל קוסמטיקאית, או בדרך של הזרקה, אם ההליך מבוצע על ידי רופא. מזותרפיה מיועדת לטיפול באזור הפנים – סביב הצוואר, הפה והעיניים; לכפות הידיים ולאזור המחשוף. מזותרפיה לפנים מאפשרת טשטוש צלקות, העלמת סימני מתיחה וקמטים באופן משמעותי לצד השבת הגמישות והמיצוק לעור מדולדל.
חשוב לציין כי מזותרפיה היא שיטה אחת המציעה את אותו הטיפול והשיקום לעור באזורי הגוף השונים אשר להם היא מיועדת, ואינה מותאמת באופן ייחודי לבעיות מסוימות בעור. השינויים יהיו בבחירת חומרי הזנה אחרים לאזורי גוף שונים, או בהתאם למקרה, והבדל נוסף הוא בעומק החדירה לעור של המחטים המשמשות במסגרת הטיפול.
ככלל, מזותרפיה לפנים מיועדת לכל סוגי העור, מתאימה לנשים וגברים ואינה מצריכה לערוך בדיקה מקדמית לרגישוּת העור. עם זה היות שהטיפול מבוסס על מכשור חדיש וכרוך בפציעת העור באופן מבוקר, טרם החלטה על טיפול בשיטה זו חשוב להבין את ההליך ולברר אם הוא מתאים עבור המטופל או המטופלת הפרטניים.
במאמר זה תקראו על:
- מהי מזותרפיה?
- על אודות מזותרפיה לפנים
- ביצוע מזותרפיה אצל קוסמטיקאית
- עד כמה ההליך יעיל?
- כיצד להתכונן לטיפול מזותרפיה?
- טיפול מזותרפיה על ידי רופא
- תופעות לוואי אפשריות לאחר מזותרפיה
- התוויות נגד לביצוע ההליך
- התאוששות והחלמה
- מזותרפיה או שאיבת שומן?
- האם ניתן לטפל בנשירת שיער באמצעות מזותרפיה?
- מהי מזותרפיה ללא מחטים?
מהי מזותרפיה?
מזותרפיה היא שיטת טיפול שבה מוחדרים חומרי הזנה לעומק העור. זאת באמצעות שימוש במזרק שבראשו מחטים זעירות המכניסות את חומר ההזנה אל העור באופן ישיר, או על ידי דֶרְמָה רוֹלֵר אשר יוצר נקבים זעירים בעור שעליהם נמרח חומר ההזנה, ודרכם הוא חודר לתוך העור.
אביה מולידה של המזותרפיה הוא רופא צרפתי בשם מישל פיסטור, אשר המציא את השיטה בשנת 1952 מתוך ייעוד לבצע הזרקה של תרופה בסמיכות רבה ככל האפשר לאזור הפגיעה. לימים יובאה המזותרפיה לתחום הקוסטמטיקה וטיפולי האסתטיקה, ויושמה לצורכי הצמחת שיער וטיפוח העור.
תכליתו של הטיפול בשיטה זו היא לשמר את העור ולשקמו הן במקרה של נזק לעור הן מפגעי הזמן.
ככזו, מטפלת המזותרפיה בבעיות של פיגמנטציה בעור, כתמים, קמטים או צלקות, לדוגמה מפצעי אַקְנֶה או מכוויות, ויעילה בהקניית מראה צעיר ורענן לעור אשר מאבד מחיותו ומחיוניותו עם השנים.
על אודות מזותרפיה לפנים
מזותרפיה לפנים מוכרת כיום כטיפול אנטי אייג'ינג יעיל ומתקדם, המסייע בטשטוש הקמטים והצלקות בעור הפנים. בשונה מטיפולי הפנים הקלאסיים, המבוססים על הכנסת חומרים פעילים לעור, אשר מרביתם אינם עוברים את המחסום ההגנתי של העור ולפיכך יעילותם מוגבלת, מזותרפיה מציעה טיפול המזין את השכבות בעומק העור ובכך מצליחה להחזיר לעור את הגמישות, הוויטליות והברק שניטלו ממנו עם השנים.
מזותרפיה מבוססת על דיקור עדין בעזרת מחטים זעירות ודקיקות שבאמצעותן מוחדרים חומרים פעילים לשכבת העור האמצעית, הדרמיס. חומרים אלה ממריצים את ייצור הקולגן בעור ומעודדים את חידוש התאים. בשל ההגעה לעומק העור, מידת האפקטיביות של הטיפול ומשך השפעתו גבוהים וארוכים לאין שיעור לעומת טיפול קוסמטי בעור הפנים באחת מהשיטות המסורתיות.
מזותרפיה לפנים כמו גם לאזורי גוף אחרים היא הליך בטוח, שאינו כרוך בכאב או בהתפתחות תופעות לוואי, ומשכו נע בין חצי שעה לשעה. בתוצאות הטיפול ניתן להבחין בסמוך לאחר המפגש הראשון. הטיפול בשיטה זו מבוצע על ידי קוסמטיקאית או רופא מוסמך, ותוצאותיו נשמרות לכמה חודשים, אז יש צורך לשוב ולחדשו.
ביצוע מזותרפיה אצל קוסמטיקאית
בשלב המקדמי לפני תחילת הטיפול, הקוסמטיקאית תערוך אבחון ראשוני שתכליתו לברר אם המטופלת מתאימה לעבור טיפול מזותרפיה לפנים. כחלק מכך תישאל המטופלת על אודות מצבה הרפואי, מחלות רקע והיסטוריה רפואית, זאת כיוון שמזותרפיה עושה שימוש במכשור מתקדם ולא כולם יכולים לעבור טיפול בשיטה זו.
אם המטופלת נמצאה מתאימה לעבור את ההליך, הקוסמטיקאית תנקה את עור פניה עם פילינג וסבון, ובהתבסס על האבחון הראשוני ומצב עורה של המטופלת, תמרח על העור חומרים המכילים מינרלים, חלבונים ורכיבי אנטי אייג'ינג, אשר יוחדרו בהמשך לתוך העור על ידי מחטים.
לאחר מכן, בעזרת שימוש במכשיר מתקדם שבקצותיו ראשי מחטים, תעבור הקוסמטיקאית על עור הפנים של המטופלת לאורך ולרוחב, תוך התמקדות בקמטים ובצלקות. דקירת העור באמצעות המחטים מחדירה את החומרים המזינים שנמרחו קודם לכן לתוך העור – חומרים הממריצים את ייצור הקולגן, מחדשים את התאים ומצעירים את העור. פציעת העור מתבצעת באופן מבוקר ועדין, והכאב, אם קיים, זניח ובלתי משמעותי.
בסיום הטיפול הקוסמטיקאית תמרח על אזור הפנים קרמים ומסכות המיועדים לצינון העור ולהרגעתו.
לעיתים סדר הטיפול משתנה, ראשית הקוסמטיקאית משתמשת במכשיר המזותרפיה, ורק בהמשך מורחת את החומרים המזינים.
כדי להגביר את יעילות השפעתה של המזותרפיה ולהשגת תוצאות מיטביות, מומלץ לקבוע סדרה של טיפולים.
היעילות של מזותרפיה עדיין לא מוכחת, וקשה לומר אם היא אכן עובדת. זאת משום שיש מרכיבים ושיטות רבים ושונים המשמשים בטיפול. מרבית המחקרים שנעשו בדקו מזותרפיה כטיפול לכאב – ולא כטיפול קוסמטי. מתוך המחקרים המעטים שנעשו כדי לבדוק את הטכניקה הקוסמטית, מרביתם היו קטנים.
המחקרים שכן קיימים על מזותרפיה לא הראו יתרון רב בחידוש העור. מחקר משנת 2012 של שישה אנשים שקיבלו את הטיפול במשך שישה חודשים לא הראה שום שיפור אמיתי בקמטים. בנוסף, מחקר משנת 2008 של 20 נשים שקיבלו מזותרפיה לעיצוב הגוף לא מצא ירידה בגודל הירכיים. יחד עם זאת, מומחים מדגישים כי מזותרפיה היא הליך קוסמטי המסייע לעיצוב, ולא טיפול להשמנה. לכן, התוצאות הטובות ביותר יתקבלו אצל אנשים שנמצאים קרוב למשקל הרצוי שלהם ומחפשים הסרה של אזורים קטנים ספציפיים של שומן בגוף. בהמשך לכך, כאמור, המזריקים אינם משתמשים בפרוטוקולים אחידים עבור מזותרפיה.
המשמעות היא שאתה עשוי לקבל טיפול שונה לחלוטין אצל רופא אחד לעומת רופא אחר. לכן, אם אתה בוחר לנסות מזותרפיה, חשוב לפנות לרופא מורשה שיש לו ניסיון רב בהליך.
כדי להיות מוכן לטיפול, עליך לברר את כל מה שאתה צריך לדעת על ההליך, ועל מה נדרש ממך לפניו ואחריו. כחלק מהתהליך, יתקיים מפגש עם הרופא מבעוד מועד. במהלך המפגש תקבל הנחיות, ותוכל לשאול שאלות שיעזרו לך להבין למה עליך לצפות. בנוסף, חשוב ליידע את הרופא מה חשוב לך במיוחד בטיפול, כדי שישים על כך דגש: הצלוליט, העור או משקעי השומן.
בהתאם למצבך הבריאותי האישי, הרופא ימליץ לך כיצד להתכונן לפגישת המזותרפיה. ייתכן שתתבקש להימנע מאספירין ותרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות אחרות (כגון אדוויל ונורופן) במשך שבוע אחד לפני ההליך. זאת משום שמשככי כאבים אלו יכולים להגביר את הסיכון לדימום ולחבורות במהלך המזותרפיה. הנחיות נפוצות אחרות כוללות: הימנעות מפעילות גופנית מאומצת במשך 24 שעות לפני ההליך, הימנעות מצריכת משקאות אלכוהוליים, לכל הפחות ב-24 שעות שלפני המזותרפיה, הימנעות משהיית זמן רב תחת השמש במשך מספר ימים לפני הטיפול, על מנת להינע מהיפר-פיגמנטציה באזור הטיפול.
לא תצטרך לקחת חופש מהעבודה, מכיון שמזותרפיה היא הליך אמבולטרי שלא דורש זמן החלמה לאחריו. לאחר ההזרקה, מומלץ לעסות את האזור עם ויטמין K, על מנת להפחית נפיחות וגירוי שעלולים לקרות, ולקבל תוצאות טובות יותר.
מומלץ להתכונן לטיפולים גם מנקודת מבט פיננסית. בדרך כלל, יומלצו לך מספר מפגשי מזותרפיה לקבלת תוצאות מיטביות. וודא שיש לך את האמצעים הכספיים כדי לכסות את עלות הטיפול.
טיפול מזותרפיה על ידי רופא
חשוב לדעת כי ישנן שתי שיטות לביצוע הליך מזותרפיה, אשר קיימים ביניהן הבדלים: האחת היא כפי שתואר לעיל, בדרך של פציעת הפנים בעדינות בעזרת מכשיר המחטים, והשנייה היא בדרך של הזרקה.
השיטה הראשונה מבוצעת על ידי קוסמטיקאיות, ואילו השיטה השנייה היא בטיפול אצל רופא עור. במסגרת ההזרקות על ידי הרופא, חומרי האנטי אייג'ינג מוחדרים ישירות לעור.
שתי הדרכים מֻכָּרוֹת כבעלות תוצאות מוכחות, אך שיטת ההזרקות נחשבת יעילה יותר היות שהיא מציעה החדרה מדויקת יותר של החומרים לעומק העור, ומסייעת לייצור מיטבי של קולגן. מאחר ששיטה זו פולשנית באופיה, ביצועה מותר בחוק רק על ידי רופאים שעברו הכשרה ייעודית לכך.
שתי השיטות הן אפקטיביות כאמור בהצערת עור הפנים, אך בבחירה ביניהן כדאי להביא בחשבון את גורם הגיל – עבור מי שחצה או חצתה את גיל 50 מומלץ לבחור בשיטת ההזרקות על ידי רופא. הסיבה לכך היא שבשלב זה בחיים לעור הפנים אין די משאבים לייצור מחודש של קולגן בעזרת שימוש במכשיר המחטים, ולכן הזרקה, שהיא תהליך מדויק ועמוק יותר, תוביל להשגת התוצאות המקוות במקרה זה.
תופעות לוואי אפשריות לאחר מזותרפיה
טיפול מזותרפיה הוא הליך פולשני הכרוך בהחדרת מחטים לעור הפנים ופציעתו, או בהזרקה לעומק עור הפנים. כאשר הטיפול מבוצע באמצעות מחטים, ייתכן כי בסיומו העור יהיה בעל גוון ורדרד ותורגש צריבה קלה, בדומה לתחושה לאחר שיזוף בלתי מוגן וקבלת כוויה מהשמש. תסמינים אלה אינם חמורים, וחולפים בדרך כלל כעבור כיומיים.
לעיתים, בשל תהליך התחדשות התאים, ייתכן קילוף קל בעור אשר אותו אפשר להסוות באמצעות שימוש באיפור עדין. לאחר הטיפול חשוב מאוד להיזהר מפני חשיפה בלתי מבוקרת לשמש, היות שהעור מצוי בשלב רגיש והדבר עשוי לפגוע ביעילות ההליך וכן ליצור כתמי פיגמנטציה. לכן, לאחר ההליך מומלץ להימנע ככל הניתן מחשיפה לשמש, ואם הדבר בלתי אפשרי, להקפיד על שימוש בקרם הגנה מתאים לאזור הפנים.
מה עדיף לטיפול בקמטי צוואר - מזותרפיה או בוטוקס?
מחקר חדש בחן מה הטיפול היעיל יותר בקמטי צוואר – מזותרפיה לעומת בוטוקס. המחקר הראה כי בהשוואה לבוטוקס, טיפול משולב בתרכובת חומצה היאלרונית בתוספת מזותרפיה שיפר משמעותית יותר קמטיי צוואר אופקיים ברמה בינונית עד חמורה וגרם לשביעות רצון גבוהה של המטופלים.
המחקר שכלל מספר מרכזים רפואיים בחן את התוצאות לאחר חודש, 3 חודשים, 6 חודשים ו-10 חודשים בקרב 48 מטופלים. למרות יעילות מוגברת שהודגמה בקבוצת החומצה ההיאלרונית בתוספת מזותרפיה, עורכי המחקר ציינו כי המטופלים דיווחו על רמות כאב גבוהות יותר ושכיחות גבוהה יותר של תופעות לוואי. בנוסף, המטופלים בקבוצה זו דיווחו על זמן החלמה ארוך יותר מהפעולה.
התוויות נגד לביצוע ההליך
מזותרפיה היא כאמור טיפול פולשני באופיו, אשר טרם התחלתו יש לבצע תשאול ראשוני כדי לברר אם המטופלת מתאימה לעבור את ההליך. כחלק מכך, תישאל המטופלת על עברה הרפואי וקיום מחלות רקע, זאת היות שבדומה להליכים רפואיים, ישנן אוכלוסיות מסוימות אשר הטיפול אינו מתאים עבורן, ואסור להן לעבור אותו. אלה הן נסיבות שבהן לא ניתן לקיים טיפול מזותרפי:
- מחלת הסוכרת – המתמודדים עם מחלה זו עשויים לסבול מבעייתיות בקרישת הדם המתבטאת בחסר בקרישה, כך שפציעת העור על ידי המחטים במסגרת מזותרפיה עלולה להיות מסוכנת עבורם.
- בעלי הפרעות בתפקודי קרישה (לאו דווקא חולי סוכרת).
- בעיות עור – טיפול מזותרפיה אינו מתאים למי שסובלים מבעיות ונגעים בעור דוגמת סבוריאה, אקנה או פסוריאזיס, וכן כתמי פיגמנטציה, היות שבמסגרת הטיפול מוחדרים לעור הפנים חומרים אשר עלולים להחמיר תופעות אלה.
- מחלת הסרטן – טיפולי מזותרפיה אינם מבוצעים לחולי סרטן היות שהמערכת החיסונית שלהם אינה במיטבה, ומתוך העדפה שלא ליטול סיכון מיותר.
- היריון – המכשור המתקדם שבו נעשה שימוש בהליך מזותרפיה עלול לסכן את בריאות האם והעובר. טעם נוסף הוא כיוון שהשינויים ההורמונליים אשר חלים בגוף האישה במהלך ההיריון עשויים לגרום לטיפול להיות כואב במיוחד בתקופה זו.
- מצב בריאותי לא שגרתי – מי שסובלת מבעיה בריאותית מסוימת, המעוררת ספק לגבי התאמתה לטיפול מזותרפי, מתבקשת להעלות זאת בשלב האבחון הראשוני טרם הטיפול, ולהתייעץ אם ההליך מתאים עבורה בנסיבות.
מכיוון שמזותרפיה אינה פולשנית, בדרך כלל לא נדרש זמן עד להחלמה. תופעות הלוואי הן בדרך כלל קלות ביותר. אנשים רבים מסוגלים לחזור לפעילות הרגילה שלהם מיד, אך ייתכן שאחרים יצטרכו לקחת יום חופש עקב נפיחות וכאבים באתרי ההזרקה. גם במקרים של חזרה מיידית לשגרה, מומלץ להימנע מפעילות גופנית למשך יומיים, ולהימנע מתרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות (אספירין, אדוויל, נורופן) במשך 48 שעות לאחר הטיפול.
מזותרפיה או שאיבת שומן?
רוב האנשים מודים שהם לא מרוצים מהמראה שלהם. אחד הגורמים הרבים המשפיעים על המראה החיצוני של אדם הוא חלוקת השומן שלו. אם דיאטה ופעילות גופנית לא מצליחים להשיג את התוצאה הרצויה, אנשים פונים לרוב לשאיבת שומן.
מזותרפיה מספקת אלטרנטיבה לא כירורגית לכך, ויש לה יתרונות רבים: היא פחות פולשנית, פחות יקרה ובעלת זמן החלמה מהיר יותר.
שאיבת שומן מסירה לצמיתות שומן מאזורים כמו הבטן, הירכיים והגב. מנתחים קוסמטיים מבצעים הליך זה בהרדמה, על ידי כך שהם מחדירים צינור פלסטיק דק דרך חתכים קטנים בעור, ולאחר מכן יונקים דרכו את השומן באמצעות ואקום כירורגי.
למרות ששאיבת שומן נחשבת ליעילה בהסרת שומן לצמיתות, ההתאוששות ממנה יכולה להימשך עד שישה שבועות. יש לה גם סיכונים כמו נזק לעצבים ולכלי דם, יצירת קווי מתאר לא סדירים בעור, כוויות וזיהום. בנוסף, שאיבת שומן היא יקרה. בשנת 2020 העלות הממוצעת של ההליך הייתה 3,600 דולר.
בשונה מכך, מזותרפיה אינה הליך פולשני, ולא נעשים בה חתכים. היא עולה בממוצע 250-600$ דולר לפגישה, עלות הנמוכה בהרבה משאיבת שומן. עם זאת, ייתכן שיהיה צורך ב- 10 מפגשים או יותר כדי לקבל את התוצאות הרצויות.
ליפוליזה בהזרקה היא טיפול לא פולשני נוסף הדומה למזותרפיה. המונחים "מזותרפיה" ו"ליפוליזה בהזרקה" משמשים לעתים קרובות כמונחים נרדפים, אם כי מדובר בהליכים מעט שונים. במהלך ליפוליזה בהזרקה, הרופא מזריק פוספטידיל-כולין ודאוקסיכולט לשכבת השומן שמתחת לעור, כדי לפרק את השומן. חומרים אלו הם במקורם מלחי מרה המשמשים בגוף להמסת השומן המגיע מן הכבד בדרכו למערכת העיכול.
בכל מה שקשור בהסרת שומן, לא ברור עד כמה מזותרפיה עובדת באמת. כאמור, לא נעשה מספיק מחקר כדי לבדוק את היעילות שלה, והשיטות שבהן משתמשים משתנות ממקום למקום, כך שקשה להעריך אותן. באותו אופן, גם לליפוליזה אין מספיק עדויות התומכות ביעילות שלה.
האם ניתן לטפל בנשירת שיער באמצעות מזותרפיה?
התקרחות, או נשירת שיער, פוגעת גם בגברים וגם בנשים. ש לה השפעה שלילית על המראה החיצוני ועל תחושת הרווחה של האדם, ובשל כך היא עלולה לגרום לחוסר בטחון עצמי. ניתן להבין אם כך מדוע יש ביקוש רב לטיפול בתופעה. אמנם קיימות מגוון דרכים לטפל בנשירת שיער, אך מרבית הטיפולים הלא פולשניים דורשים התמדה לתקופה ארוכה על מנת להשיג שיפור, וכרוכים בתופעות לוואי. לעומתם, השתלת שיער היא ניתוח פולשני שמטופלים רבים חוששים ממנו. בשל חסרונות אלו, מומחים רבים בוחנים טיפולים אלטרנטיביים, שעשויים להביא לתוצאות טובות יותר.
בנוסף לטיפול בקמטים והסרת שומן לא רצוי, מזותרפיה משמשת גם לטיפול בנשירת שיער כתוצאה מהתקרחות, ומהווה אלטרנטיבה לא פולשנית להצמחת שיער מחדש. המזותרפיה משמשת על מנת להזריק לקרקפת תמציות צמחים טבעיות, ויטמינים או תרופות כמו מינוקסי ופרופסיה (Minoxidil ו- Finasteride), שבמקור ניתנות בצורה של כדורים או ספריי נוזלי כטיפול להתקרחות.
הטיפול אורך כ-10 עד 30 דקות, תלוי באזור ההתקרחות או השערות המדלילות.
אנשים שמבצעים מזותרפיה לנשירת שיער טוענים כי היא מתקנת חוסר איזון הורמונלי בתוך ומסביב לזקיק השערה, מספקת חומרי הזנה לשיער ומשפרת את זרימת הדם. עם זאת, בדיוק כמו בשימושים אחרים של מזותרפיה, יש מעט עדויות לכך שזה עובד על נשירת שיער. רוב החומרים המוזרקים לא הוכחו במחקרים כמצמיחים שיער מחדש. רק למינוקסי ופרופסיה יש ביסוס מדעי באשר לפעילותן במניעת נשירת שיער.
מדובר בהליך מזותרפיה המבוצע באמצעות מכשיר אולטרסאונד ומיועד לאנשים שרגישים לשיטת המזותרפיה באמצעות מחטים. המכשיר מוליך את תערובת התרופות לתוך העור ללא שימוש במחט. האולטראסאונד מאפשר לקרום התא, שבדרך כלל חדיר למחצה, להיות חדיר לחלוטין לזמן קצר. כך הוא סופג את הנוזל במלואו על ידי הכנסתו לתא. מזותרפיה ללא מחטים משמשת לטיפול בנשירת שיער, בהגברת הלחות בעור ובשיער, במיצוק הגוף, בהפחתת קמטים על פני העור ובהצערת הפנים. עם זאת, חשוב לציין כי מחקרים מראים שהליך המזותרפיה באמצעות מחט השיג תוצאות מוצלחות יותר מהליך המזותרפיה ללא מחט.
מקורות הכתבה:
אתר healthline
אתר PubMed Central® (PMC)(אתר הספרייה הלאומית של מוסדות הלימוד האמריקאים למדעי החיים והרפואה )
טיפולי מזותרפיה אפשר להתחיל כבר בגיל 25, אך הם מומלצים בעיקר בין הגילים 50-30, היות שבטווח גילים זה הקמטים בעור מתחילים להיווצר ולהוות גורם מפריע, ובה בעת בגילים אלה הגוף עדיין מצליח לייצר קולגן באופן טוב דַּיּוֹ. מעל גיל 50 מומלץ לבצע את הטיפול אצל רופא, בשיטה של הזרקות, להשגת יעילות מרבית.
ככלל, אם מורגש כאב במהלך מזותרפיה הרי שהוא בלתי משמעותי. לפני תחילת הטיפול נמרחת על אזור הטיפול משחה בעלת אפקט אלחוש מקומי. עם זה לאורך הטיפול עשויה להתעורר תחושת אי-נוחות קלה אשר נגרמת בעקבות דקירות המחטים.
מזותרפיה מתאימה בעיקרון לכל סוגי העור, ולא נדרש לערוך בדיקת רגישות מוקדמת לטיפול טרם התחלה בהליך. עם זה במקרים של בעיות עור דוגמת אקנה, סבוריאה או פיגמנטציה אין לבצע את הטיפול היות שמזותרפיה עלולה להחמיר את הבעיה הקיימת.
ממוצע הטיפולים המקובל במסגרת הליך מזותרפיה עומד על שישה טיפולים (בין ארבעה לשמונה), זאת לפי מצבו התחילי של העור ותוצאותיו של הטיפול. התדירות לביצוע הטיפולים היא אחת לשלושה-ארבעה שבועות.
עלות ממוצעת לטיפול מזותרפיה יחיד עומדת על כ-500 ש"ח, וסדרת טיפולים כוללת כאמור כשישה טיפולים בממוצע.
קשר עם

תודה! בקשתך נקלטה בהצלחה
קביעת תור אונליין בקלות ובמהירות
רק עוד כמה פרטים וסיימנו, אל תשכחו להביא את ההפנייה מרופא המשפחה שלכם וכרטיס מגנטי
