מיפוי עצמות
בדיקת מיפוי עצמות היא הדמיה המבוצעת על מנת לאבחן בעיות בשלד, מה מוצאים בבדיקה, כיצד היא מתבצעת וכמה זה עולה? כל המידע הרלוונטי במאמר שלפניך
מיפוי עצמות - המדריך עם כל המידע הרפואי והמעודכן
מיפוי עצמות היא בדיקה הנעשית במכוני רפואה גרעינית, תחום בו נעשה שימוש בחומרים רדיואקטיביים (איזוטופים) כדי ליצור תמונה של איברים פנימיים כגון לב, ריאות, כבד, בלוטת תריס, ערמונית, כליות, דרכי העיכול, עצמות השלד ועוד. ניתן לאבחן בעזרת הבדיקה גם מחלות מפרקים או שברים קטנים במקומות שקשה לאבחן בצילום רגיל, בדיקת MRI או בדיקת CT למשל.
מחלקות אלו הן בדרך כלל חלק מאגף הדימות בבתי חולים ציבוריים ומכוני דימות פרטיים. הדמיות במכוני רפואה גרעינית, מיפוי עצמות ביניהן, מבוצעות בדרך של הזרקת חומר רדיואקטיבי במינון נמוך ישירות אל מחזור הדם. בחומר הרדיואקטיבי רכיבים המכוונים אותו כך שייספג ברקמה מסוג מסוים, במקרה של מיפוי עצמות מדובר בעצמות השלד.
- מהי בדיקת מיפוי עצמות?
- מתי צריך מיפוי עצמות?
- הכנות מקדימות למיפוי עצמות
- הסוגים השונים של בדיקת מיפוי עצמות
- מה קורה במהלך הבדיקה
- איך בוחרים מכון לביצוע מיפוי עצמות?
- מחירים ועלויות
- על מיפוי עצמות וקרינה רדיואקטיבית - מהי רמת הסיכון?
- מיפוי עצמות לילדים ונוער
- קבלה ופיענוח של תוצאות בדיקת מיפוי עצמות
- מיפוי עצמות - ציבורי או פרטי?

מהי בדיקת מיפוי עצמות?
כאשר מתעורר חשד לפגיעה בשלד, כתוצאה מחבלה או מחלה, יש ערך רב להדמיה כוללת של כל השלד או אזור מסויים בו. הדמיה כזו ניתן להשיג באמצעות בדיקת מיפוי עצמות המאפשרת זיהוי שברים, תהליכים ממאירים, תהליכים ניווניים, זיהומים, דלקות ועוד. החומר הרדיואקטיבי המוזרק אל מחזור הדם במהלך בדיקת מיפוי עצמות הוא חומר פולט קרינה – אולם מדובר בקרינה ברמה נמוכה. מרגע שהחומר הרדיואקטיבי נספג בשלד ניתן לבצע מספר סקירות ללא חשיפת המטופל למנות נוספות של קרינה.
מיפוי עצמות היא סוג של בדיקת הדמיה (או בדיקת דימות) המבוצעת תוך שימוש בחומר סימון רדיואקטיבי. חומר הסימון בו נעשה שימוש הוא כזה הנקלט טוב במיוחד באזורים בהם יש פעילות רבה של פירוק או בניית רקמת עצם. בדיקת מיפוי עצמות מבוצעת במכון לרפואה גרעינית (מכון בו מבוצעות בדיקות הכוללות שימוש בחומרים רדיואקטיביים).
חומר הסימון מוזרק אל הגוף והוא נוטה להתרכז באזורים מסוימים (כל חומר והתכונות המאפיינות אותו ואשר הופכות אותו למתאים במיוחד לצורך מיפוי מסוג מסוים). החומר הרדיואקטיבי בו נעשה שימוש בעת מיפוי עצמות הוא טכנציום 99 (Technetium 99m) מכיוון שלחומר זה נטייה טבעית להתרכז בעצמות. חשוב להדגיש כי הקרינה הנפלטת מחומר הסימון המשמש במיפוי עצמות אינה מסכנת את הנבדק.
מתי צריך מיפוי עצמות?
בדיקת מיפוי עצמות מבוצעת כאשר יש צורך לאבחן מגוון בעיות בשלד, בין היתר אם מתעורר חשד להמצאות גידולי שפירים או ממאירים בעצם, אם יש חשש לגרורות בעצמות (מוקדי סרטן שמקורם בגידול במקום אחר בגוף), בתהליך איתור של שבר שלא ניתן לראות אותו בצילום רנטגן פשוט (שברי מאמץ ברגליים למשל), במקרים של זיהום בעצם, כאב בלתי מוסבר בעצמות, חשד למחלות הפוגעות בהרכב עצמות השלד או המבנה שלהן ועוד.
מיפוי עצמות מבוצע במטרה לאתר אזורים בשלד שנפגעו בשל חבלה, בשל תהליך דלקתי או בעקבות התפתחות גידולים. בדיקת מיפוי עצמות מסייעת לאבחן מקרים של חבלות בעצם (מקרים אותם קשה לאבחן באמצעות בדיקות דימות אחרות כגון צילום רנטגן), הבדיקה תבוצע לצורך קביעת הגיל של שברים וסדקים בעצמות, כדי לרדת לפשרו של כאב בלתי מוסבר, לצורך אבחון מצבים של מחלה בעצמות כגון דלקת פרקים וגידולים שפירים בעצמות. בדיקת מיפוי עצמות מסייעת גם לאבחון וטיפול במחלת פאג'ט (מחלה הפוגעת בעיקר לאחר גיל 50 ומאופיינת בריכוך ועיוות מבנה העצמות בשל תהליכים דלקתיים מתמשכים).
בצילום שמתקבל בבדיקת מיפוי עצמות ניתן להבחין באזורים כהים יותר או פחות הכול לפי כמות החומר הרדיואקטיבי שנקלט בהם. מידת הבהירות מלמדת על תקינותה של הרקמה וכך ניתן להיעזר בבדיקת מיפוי עצמות כדי לאבחן מחלות בשלבים מוקדמים ולסייע בתכנון טיפול בעל סיכויי ההצלחה הגדולים ביותר.
הסוגים השונים של בדיקת מיפוי עצמות
את סוג הבדיקה המתבקשת קובעים הרופאים המטפלים על פי התסמינים והצורך. בין סוגי הבדיקות למיפוי עצמות ניתן למנות מספר בדיקות נפוצות:
- מיפוי עצמות פלנרי - כאשר נדרשת סריקה של כל עצמות השלד, למשל כדי לבדוק אם גרורות סרטן הגיעו למקום כזה או אחר בשלד, מבוצע מיפוי עצמות פלנרי (מן המילה Plenary באנגלית שפירושה "מלא"). מיפוי עצמות פלנרי הינה בדיקה שאורכת כחצי שעה, החל מהגעת החומר הרדיואקטיבי המוזרק אל העצמות – בדרך כלל בין שעתיים ל-4 שעות.
- מיפוי עצמות דינמי - מיפוי עצמות דינמי מבוצע כאשר יש עניין לעקוב אחר תהליכים באזור מסויים שכבר זוהתה בו בעיה. הצילום הדינמי אורך כעשר דקות, בדרך כלל לפני בדיקת מיפוי עצמות פלנרית.
- מיפוי עצמות SPECT - בדיקת מיפוי עצמות Spect (Single Photo Emission Tomography או בעברית - טומוגרפיית פליטת קרינה בתצלום בודד) מאפשרת צילום בודד של תמונת פליטת קרינה מאזור מסויים בשלד (קרינה שפולט החומר הרדיואקטיבי שהוזרק אל מחזור הדם ונספג ברקמת העצם). זוהי שיטה לצילום תלת מימד והיא משמשת בדרך כלל לבירור נוסף לאחר שבדיקת מיפוי עצמות פלנרית לא העלתה תוצאות ברורות. הבדיקה של מיפוי עצמות Spect אורכת כעשר דקות והיא מבוצעת ללא הזרקה נוספת של חומר וללא חשיפה נוספת לקרינה – אלא באמצעות החומרים שכבר הוזרקו לנבדק.
- מיפוי עצמות SPECT-CT - מיפוי עצמות Spect-CT הוא שילוב של צילום פליטת הקרינה מן החומר הרדיואקטיבי עם צילום בשיטת CT (Computerized Tomography) בו נעשה שימוש בקרני רנטגן, שילוב כזה מאפשר קבלת תמונה תלת מימדית וגם פריסות (חתכים) של האזור המצולם. גם משך בדיקה זו כעשר דקות, וגם בבדיקה זו, המבוצעת בהמשך למיפוי עצמות פלנרי בדרך כלל, נעשה שימוש בחומר שכבר הוזרק ולא מבוצעת חשיפה נוספת לקרינה.
בתמונה - ההבדל בין עצם בריאה לעצם עם אוסטיאופורוזיס:
מה קורה במהלך הבדיקה
חומר רדיואקטיבי (Technetium-99m) במינון נמוך מוחדר אל מחזור הדם בדרך של זריקה אל וריד בזרוע. לאחר המתנה של כשעתיים עד 4 שעות, במהלכן קושר עצמו החומר הרדיואקטיבי אל רקמת העצמות בגוף, מבוצע המיפוי. הנבדק שוכב ללא תנועה על מיטת מכשיר הסקירה. במיפוי עצמות פלנרי המצלמה נעה לאיטה מן הראש ועד כפות הרגליים, במיפוי אזור מסויים המצלמה מוצבת סטטית או נעה הלוך ושוב מעל האזור הממופה.
ניתן לבצע מיפוי חוזר (אחד או יותר) ללא הזרקת חומר רדיואקטיבי נוסף עד כ-24 שעות לאחר המיפוי הראשון. מיפוי העצמות עצמו אורך כחצי שעה עד שעה בלבד אולם הבדיקה כולה, החל מהזרקת החומר הרדיואקטיבי ועד שמוודאים שאין צורך בסקירה חוזרת (בגלל תוצאות באיכות בלתי מספקת), אורכת כ-5 שעות.
למיפוי עצמות מהיר, הכולל תוצאות מהירות ומהימנות - התקשרו: 073-7818143
איך בוחרים מכון לביצוע מיפוי עצמות?
ניתן לעבור מיפוי עצמות במחלקות רפואה גרעינית בבתי חולים ציבוריים כמו גם במרפאות פרטיות בהן פועלים מכוני דימות. כאשר ביטוח הבריאות שלהם מאפשר זאת, כמו גם במקרים של ביצוע המיפוי באופן פרטי, ניתן לבחור היכן לעבור את הבדיקה. חשוב לבצע בחירה כזו באופן מושכל, מומלץ להעדיף מחלקת רפואה גרעינית בעלת מוניטין ולוודא שלצוות הרפואי ניסיון רב בביצוע מיפוי עצמות מן הסוג הרלוונטי (פלנרי, דינמי, Spect או Spect-CT). עוד חשוב לברר מראש כמה זמן לאחר ביצוע הבדיקה תיתקבלנה התוצאות.
מחירים ועלויות של מיפוי עצם
מכיוון שמיפוי עצמות אינו דורש אישפוז העלות כוללת את מחיר הבדיקה בלבד. בדיקת מיפוי עצמות עשויה לעלות בין 1,500 ל-2,500 שקלים, בהתאם לסוג הבדיקה (פלנרי, דינמי, Spect או Spect-CT) והמכון בו היא מבוצעת. הסכום שיצטרך הנבדק לשלם מכיסו תלוי כמובן בתנאי פוליסת ביטוח הבריאות שלו.
הכנות מקדימות למיפוי עצמות
בדיקת מיפוי עצמות נחשבת בדיקה קלה וכמעט אין הכנות שצריך לעשות לפניה. חשוב שנשים בגיל הפריון יעדכנו את הרופא המפנה לבדיקה, כמו גם הרופא האחראי על מכון הרפואה הגרעינית, על סיכוי להיותן בהריון. יש לדווח לרופא המטפל בנוגע לתרופות הניטלות באופן קבוע או זמני, ולהפסיק נטילת תרופות המכילות ביסמוט במהלך ארבע הימים הקודמים לבדיקה.
טרם הבדיקה יש להסיר מן הגוף והבגדים חפצים העשויים להכיל מתכת מכל סוג שהוא. ייתכן והנבדק יתבקש ללבוש חלוק בלבד בעת הבדיקה (חלוק המסופק על ידי הצוות הרפואי). אצל נשים מיניקות יש להימנע מהנקה למשך 24 שעות לאחר הבדיקה, מומלץ לשאוב את החלב ולא להשתמש בו, ולחזור להניק כרגיל לאחר 24 שעות.
לפני בדיקת מיפוי עצמות יש להסיר את כל התכשיטים וחפצי המתכת מן הגוף. בדרך כלל יש ללבוש חלוק. אין צורך בהכנה מוקדמת נוספת לפני הבדיקה, נשים בהריון צריכות ליידע את הרופא המטפל המפנה לבדיקה על כך שהן נמצאות בהריון. עבור נשים מיניקות מומלץ לא להניק ביומיים שלאחר הבדיקה (החומר הרדיואקטיבי יכול להגיע אל חלב האם) אלא לשאוב את החלב ולהשליכו.
הבדיקה מתחילה כאשר מזריקים חומר סימון רדיואקטיבי לתוך אחד הוורידים בגוף (בדרך כלל ווריד באזור פנים המרפק בזרוע). החומר מתפזר בגוף עם מחזור הדם ונקלט בעצמות. כאשר החומר הרדיואקטיבי מתחיל להתפרק הוא פולט קרינה. חשוב להדגיש כי הקרינה היא בעוצמה נמוכה מאוד ואינה גורמת לנזק לרקמות בגוף הנבדק. כאשר בדיקת מיפוי עצמות מבוצעת לצורך זיהוי זיהום בעצם יבוצעו בדרך כלל שלושה מקבצי צילומים, אחד מיד עם הזרקת חומר הסימון, השני זמן קצר לאחר מכן ואילו מקבץ הצילומים השלישי כעבור בין שעתיים לארבע שעות. בדיקת מיפוי עצמות כזו מכונה בדיקת מיפוי עצמות בשלושה שלבים.
כאשר בדיקת מיפוי עצמות מבוצעת לזיהוי גידולים וגרורות בעצמות נעשית סריקה וצילום (הנמשכת כשעה) רק פעם אחת, כשעתיים עד ארבע שעות לאחר הזרקת חומר הסימון. ייתכן שהנבדק יתבקש לשנות תנוחה תוך כדי מהלך הבדיקה. יש לשתות הרבה לאחר בדיקת מיפוי עצמות כדי לסייע לכליות לסלק את חומר הסימון מן הגוף.
ישנם מקרים בהם הרופא המבצע את הבדיקה או הרופא המפנה אליה ימליצו, בנוסף לבדיקת מיפוי העצמות, לבצע בדיקת הדמיה נוספת המכונה Spect. בבדיקה זו מבוצעים צילומים מזוויות שונות המעובדים בהמשך לתמונת תלת ממד הדומה לזו המתקבלת בבדיקת CT. בדיקת Spect בנוסף לבדיקת מיפוי העצמות הרגילה, עשויה לסייע באבחון מצבים באזורים שנדרשת תמונה תלת ממדית כדי לראות היטב את המתרחש בהם.
בווידאו: פרופ' אבן ספיר על רפואה גרעינית
על מיפוי עצמות וקרינה רדיואקטיבית - מהי רמת הסיכון?
מיפוי עצמות כרוך בחשיפה לרמה נמוכה מאוד של קרינה רדיואקטיבית, החומר המוזרק אל הווריד אינו גורם לתופעות לוואי או תגובות אלרגיות. מיפוי עצמות נחשב הליך בטוח, אין כמעט הכנות שצריך לעשות לפניו וניתן לחזור לשגרה מיד לאחר הבדיקה.
בדיקת מיפוי עצמות אורכת כמה שעות, זאת בשל הצורך להמתין בין שעתיים לארבע שעות לאחר הזרקת חומר הסימון את תוך הווריד ועד התפשטות מספקת שלו בגוף וקליטתו בעצמות. לצורך החדרת חומר הסימון לווריד מותקן צנתר תוך וורידי (צינורית קטנה המחוברת למחט המוחדרת לווריד). החדרת הצנתר כרוכה באי נוחות קלה בלבד (דקירה קטנה בדומה לזו שמבוצעת בעת בדיקת דם).
תגובה אלרגית לחומר הסימון היא נדירה מאוד. לבדיקת מיפוי עצמות אין סיכונים או תופעות לוואי אפשריות. הצילום עצמו אינו כרוך בכאב כלל אולם תיתכן אי נוחות בעת שמתבקשים לשכב בתנוחות מסוימות. סריקת כל השלד אורכת כשעה, אם מוסיפים בדיקת Spect זו אורכת שלושים דקות נוספות. החומר הרדיואקטיבי אינו גורם לתחושות כלשהן בגוף הוא מסולק במלואו בתוך יומיים.
לא מומלץ לבצע בדיקת מיפוי עצמות במהלך הריון או בעת הנקה, אם ניתן עדיף לדחות את הבדיקה. אם מבצעים בדיקת מיפוי עצמות בעת הנקה מומלץ לא להניק ביומיים שאחרי הבדיקה (עד לסילוק חומר הסימון הרדיואקטיבי מן הגוף), ניתן לשאוב את החלב ולזרוק אותו ואז לשוב ולהניק לאחר שחלפו יומיים ממועד הבדיקה.
חשוב לזכור כי בדיקת מיפוי עצמות כרוכה בחשיפת הגוף לכמות מסוימת, קטנה אמנם, של קרינה מייננת. כמות הקרינה שפולט חומר הסימון היא קטנה מאוד והחומר נעלם לחלוטין מן הגוף בתוך יומיים, עם זאת יש לשקול את היתרונות שבביצוע בדיקת מיפוי עצמות אל מול החיסרון של חשיפה לקרינה, כל זאת במיוחד כאשר מדובר על בדיקות חוזרות או כאשר הבדיקה מבוצעת בנוסף לבדיקות אחרות הכרוכות בחשיפות הגוף לקרינה מייננת (צילומי רנטגן למשל או בדיקות CT).
מיפוי עצמות לילדים ולנוער
מבחינה טכנית מיפוי עצמות לילדים ולנוער נעשה באופן זהה למיפוי אצל נבדקים בוגרים כאשר כמות החומר הרדיואקטיבי בו נעשה שימוש מותאמת לגיל הנבדק ומשקלו. למרות שמהלך הבדיקה דומה, אצל נבדקים צעירים ישנם מאפיינים שדורשים מומחיות וניסיון כדי להבטיח בדיקה מוצלחת, כך למשל קושי לוודא שהנבדק שוכב בלי לזוז, חשש של הנבדק משלב הזרקת החומר הרדיואקטיבי לווריד ועוד. מסיבות אלה מקובל לערוך מיפוי עצמות לילדים ולנוער במחלקת רפואה גרעינית בבית חולים לילדים.
קבלה ופיענוח של תוצאות הבדיקה
פיענוח מיפוי עצמות מתקבל בדרך כלל לאחר מספר ימים, הכל בהתאם לעומס הבדיקות במכון וזמינות רופאים המתמחים ברפואה גרעינית ואמונים על פיענוח התמונות שהופקו מן הסקירה.
מהי הבדיקה המועדפת לזיהוי גרורות בעצמות בחולי סרטן ערמונית - PET/CT או מיפוי עצמות?
אבחון מדויק של גרורות בעצמות חיוני לקבלת החלטות ומעקב טיפולי בחולי סרטן ערמונית. מחקרים ראשוניים הראו כי PET/CT עשוי להיות עדיף על פני מיפוי עצמות בזיהוי גרורות אלו. מחקר עדכני זה בחן את ממצאי מחקרים אלו, אסף וניתח את הנתונים שלהם יחדיו והעריך באופן סטטיסטי את שאלת המחקר.
במסגרת המחקר, בוצעו חיפושים בשלושה מאגרי מידע אקדמיים גדולים אחר מחקרים הבוחנים סוגיה זו. עורכי המחקר איתרו 5 מחקרים שעשויים להיות רלוונטיים לבדיקת שאלת המחקר ואיחדו את נתוניהם. עם איחוד הנתונים, הסקירה הדגימה כי היתרון שיש ל-PET/CT לזיהוי גרורות בעצמות הוא יתרון משמעותי. עם זאת, עורכי המחקר הדגישו כי אחת ממגבלות המחקר היא היותו מבוסס על מספר יחסית קטן של מחקרים זמינים, וכי המחקרים הללו נמצאו כבעלי סיכון גבוה להטיה. לכן, לדבריהם מחקר נוסף בתחום צריך להיעשות על מנת לאשש את תוצאות המחקר.
איך להתכונן למיפוי עצמות?
כמה זמן תארך הסריקה? כמה זמן אצטרך להיות בבית החולים או במנוחה?
אילו בדיקות נוספות אצטרך במידה ויהיה ממצא בבדיקה?
האם יש סיכונים הכרוכים בבדיקה?
מיפוי עצמות - ציבורי או פרטי?
אחד היתרונות המשמעותיים של ביצוע מיפוי עצמות במסגרת הרפואה הפרטית הוא שניתן לעבור את הבדיקה בהקדם (אין צורך להמתין זמן רב, כפי שקורה לא פעם כאשר הבדיקה מבוצעת במסגרת הרפואה הציבורית). בנוסף, ניתן לבחור מועד נוח, לקבל את התוצאות במהירות ולשמוע הסברים מן הצוות הרפואי על מהלך הבדיקה ומשמעות תוצאותיה.
לקביעת תור מהיר למיפוי עצמות פרטי, הכולל תוצאות מהירות ומהימנות - התקשרו: 073-7818143


לתיאום תור מהיר בעלות אטרקטיבית
למענה המהיר ביותר התקשרו 073-7818143 או השאירו פרטים בטופס למטה ונציג יחזור אליכם בהקדם
בדיקת מיפוי עצמות (Bone scan/scintigraphy) הינה בדיקה המזהה אזורים חדשים בעצמות הגוף בהם מתרחשים תהליכי בניה או פירוק של עצם. היא נעשית במטרה להעריך האם נגרם נזק לעצמות, למשל עקב טראומה, מחלה דלקתית, זיהום, ואף גידולים סרטניים או גרורות.
אין צורך בהכנה מיוחדת לקראת מיפוי עצמות. במכון, לפני המיפוי, יוזרק חומר רדיואקטיבי אל תוך הוריד. מייד אחרי ההזרקה, יש לשתות כ-2 ליטרים של נוזלים, זאת כדי לפנות את שאריות החומר הרדיואקטיבי שלא נקלט בעצמות מהגוף. לקראת המיפוי מתבקשים לרוקן את השלפוחית, שכן שלפוחית מלאה יכולה להסתיר את עצמות האגן במיפוי. בנוסף, מתבקשים להסיר כל תכשיט, וכן את מרבית הבגדים, כתלות במיקום הבדיקה. המיפוי יעשה כ-2-4 שעות לאחר ההזרקה.
במקרים נדירים עלולה להופיע תגובה אלרגית לחומר המוזרק. יתכנו נפיחות או כאב קל באזור הדקירה, שלרוב נעלמים תוך מספר ימים, שניתן להקל עליה בעזרת הנחת תחבושת לחה וקרירה באזור. מכיוון שמדובר בקרינה קיימת גם אפשרות של נזק תאי או רקמתי בטווח הרחוק, אולם מדובר בכמויות מזעריות יחסית של חומר רדיואקטיבי.
מיפוי היא בדיקה נפוצה ובטוחה ביותר. הקרינה מהחומר המוזרק היא ברמה נמוכה ביותר ולא צפויות השפעות לטווח הארוך. ריכוז החומר הרדיואקטיבי דועך, ומה שלא נספג בעצמות מופרש מהגוף באמצעות השתן. הבדיקות הכרוכות בחשיפה לקרינה אינן מומלצות בהריון, למרות שכמות הקרינה היא מתחת לסף שעלול לגרום נזק לעובר.
הבדיקה נמשכת כמה שעות מפני שיש צורך להמתין 4-2 שעות מהזרקת חומר הסימון ועד ביצוע הסריקה. סריקה של כל השלד אורכת כשעה; בדיקה של אזור מוגבל נמשכת פחות זמן. בדיקת SPECT נמשכת כ־30 דקות.
קיימים מספר סוגים של בדיקות מיפוי עצמות, ביניהם פלנרי, דינמי ומיפוי SPECT:
- מיפוי עצמות פלנרי: הבדיקה כוללת חומר שמוזרק לווריד. לאחר ההזרקה יש להרבות בשתייה (כ 6-8 כוסות). לחומר המוזרק, לוקח כ-2-4 שעות עד שהוא מגיע לעצמות. בזמן ההמתנה מותר לאכול ולהטיל שתן כרגיל. כאשר יגיע המועד לביצוע הבדיקה, טכנאי יכניסך לחדר המצלמות, שם תתבצע הבדיקה שתארך כחצי שעה.
- מיפוי עצמות דינמי: מיפוי שמתבצע תוך כדי צילום הנבדק. שלב זה אורך כ-10 דקות ובמהלכו יוזרק לך החומר לווריד. לאחר שלב זה, נדרשת המתנה של כ-2-4 שעות עד אשר החומר המוזרק יגיע לעצמות. ההנחיות בזמן ההמתנה הן הנחיות זהות להנחיות במיפוי עצמות פלנרי.
- מיפוי עצמות SPECT: מדובר במיפוי תלת מימדי - במידת הצורך ולשם השלמת הבירור, מתבצעת בדיקה בשיטת תלת ממד. הבדיקה היא המשכית למיפוי הפלנרי ואיננה כרוכה בחשיפה נוספת לקרינה או הזרקה נוספת. משך הבדיקה כ-10 דקות. איכותה של התמונה המתקבלת גבוהה מזו המתקבלת במיפוי עצמות רגיל ולכן היא מאפשרת הערכה טובה יותר של מצבו וכושר תפקודו של האיבר הנבדק.
- מיפוי עצמות SPECT- CT: במידת הצורך ולשם השלמת הבירור, מתבצעת בדיקה בשיטת תלת ממד משולבת CT בקרינה נמוכה. הבדיקה היא המשכית למיפוי הפלנרי ואיננה כרוכה בהזרקה נוספת של חומר. משך הבדיקה כ-10 דקות.
פרוצדורות שעשויית לעניין אותך
קשר עם

תודה! בקשתך נקלטה בהצלחה
מומחים בבדיקת מיפוי עצמות
השאירו פרטים לתיאום תור:
תור מהיר לבדיקת מיפוי עצמות - התקשרו ללא עלות
התקשרו 073-7818143
תור מהיר אצלך מומחים - התקשרו עכשיו
קביעת תור אונליין בקלות ובמהירות
רק עוד כמה פרטים וסיימנו, אל תשכחו להביא את ההפנייה מרופא המשפחה שלכם וכרטיס מגנטי
