בדיקת פט סיטי
מתי נחוצה בדיקת PET CT? מהן ההכנות הנדרשות לקראתה? מהו מהלך ביצועה, ומהם הסיכונים הכרוכים בבדיקה? על כל אלה ועוד, במאמר שלפניכם
בדיקת PET-CT (פט סיטי) - המדריך עם כל המידע הרפואי והמעודכן
CT הם ראשי תיבות של Computerized Tomography, טומוגרפיה ממוחשבת בעברית, כאשר הכוונה היא לבדיקה המבוצעת תוך שימוש בקרינת רנטגן וקליטת החזרים במספר חיישנים סביב הגוף ותרגומם לכדי תמונה של איברים פנימיים ונסתרים מן העין. בדיקות CT מספקות מידע רב, תמונות מדויקות בתלת ממד ואפילו הצגת חתכים ("פרוסות") של האזור הנבדק.
בדיקות פט סיטי מסייעות לאבחן סוגים שונים של סרטן, מחלות דלקתיות ובעיות אחרות. התמונות שהן מספקות מאפשרות לרופאים לבחון השפעת טיפולים שניתנו (כימותרפיה או ניתוח למשל), לגלות מידת התפשטות המחלה (מספר הגידולים, מיקומם וגודלם) ועוד. הדיוק הרב מאפשר תכנון יעיל של המשך הטיפול. בין היתר ניתן, בהסתמך על תוצאות בדיקת PET-CT, להיערך לניתוח במהלכו יוסרו גידולים ללא שיוותר מהם זכר ותוך פגיעה מזערית ברקמות בריאות סביבם.
לקביעת תור מהיר לבדיקת PET-C.T פרטית (ללא טופס 17) תוך 72 שעות - התקשרו עכשיו: 073-7020292
במאמר זה תקראו על:

מהן בדיקות PET CT?
PET הם ראשי תיבות של Positron Emission Tomography, או בעברית טומוגרפיה באמצעות ניתוח פליטת פוזיטרונים. בבדיקות פטמוזרק אל מחזור הדם חומר רדיואקטיבי (בדרך כלל סוכר רדיואקטיבי המכונה FDG). פליטת הפוזיטרונים (מן החומר המשמש בבדיקה) משתנה בין סוג רקמה אחת לאחרת. פליטה חזקה במיוחד אופיינית לרקמות בהן קצב חילוף החומרים מהיר, גידולים ממאירים ואזורי זיהום או דלקת למשל.
בדיקות CT יעילות לאבחון מגוון בעיות ומחלות אולם ככל שמדובר בגידולים ממאירים המפוזרים בגוף קשה באמצעות CT בלבד לקבל תמונה מדויקת מספיק אודות מיקום, היקף וגבולות כל גידול. שילוב בדיקת PET עם בדיקת CT מכונה בדיקת פט סיטי (יש שטועים וקוראים לה גם פד סיטי), שילוב כזה מספק מענה למגבלות בדיקת CT רגילה.
בבדיקת פט סיטי מידע נאסף בו זמנית בשתי הטכנולוגיות במקביל ועיבוד ממוחשב של כל הנתונים מאפשר הדמיה מדויקת, ברזולוציה גבוהה מאוד, של איברים פנימיים, זיהוי גידולים, דלקות ובעיות אחרות כולל מיקום מדויק של מרכז האזור הנגוע, צורתו וגבולותיו.
בדיקת פט סיטי היא בדיקה מתקדמת המשלבת בתוכה שתי בדיקות, בדיקת סיטי (CT – Computerized tomography) ובדיקת פט (PET – Positron Emission Tomography).
סריקת טומוגרפיה פליטת פוזיטרונים (PET) היא בדיקת הדמיה שיכולה לעזור לחשוף את התפקוד המטבולי או הביוכימי של רקמות ואיברים כאשר מתחילה להתפתח בהם מחלה (גידול סרטני למשל) סריקת ה-PET משתמשת בתרופה רדיואקטיבית (בדרך כלל סוכר רדיואקטיבי המוכנה FDG) כדי להראות פעילות מטבולית תקינה וגם חריגה. סריקת PET יכולה לעתים קרובות לזהות את חילוף החומרים החריג של החומר הרדיואקטיבי במחלות לפני שהמחלה מופיעה בבדיקות הדמיה אחרות, כגון טומוגרפיה ממוחשבת (CT) והדמיית תהודה מגנטית (MRI).
בדיקת CT מנצלת את תכונתן של קרני רנטגן לחדור באופן שונה דרך רקמות שונות, במכשיר הCT נפלטות קרני רנטגן מכמה נקודת בו זמנית, המכשיר הוא דמוי גליל העוטף את גוף הנבדק באזור המיועד להדמיה. הקרניים חודרות דרך גוף הנבדק ונקלטות בכמה נקודות במכשיר. האותות הנקלטים מתורגמים במחשב לכדי תמונות שניתן לקבל כחתכים (פרוסות) של האזור הנבדק. ניתן גם לקבל תמונות תלת ממד.
מתי נחוצה בדיקת פט סיטי (PET CT)?
בדיקת PET CT עשויה להיות בעל ערך רב לצוות הרפואי במגוון מצבים. רוב בדיקות פט סיטי מבוצעות אצל חולים בסוגים שונים של סרטן, זאת כדי לזהות גידולים ממאירים באזורים שונים בגוף, לקבוע את מידת התפשטות המחלה ולאסוף מידע אודות מיקום הגידולים, צורתם, גבולותיהם המדויקים (היכן הגידול הממאיר מסתיים וגובל ברקמה בריאה) ועוד.
בדיקות פט סיטי תבוצענה גם כדי לבחון את התגובה לטיפול שניתן. כך למשל לאחר סדרת טיפולי כימותרפיה ובמטרה להעריך מידת השפעת הטיפול על מידותיהם של הגידולים.
גם לאחר ניתוח להסרת גידול או מספר גידולים, בדיקת PET CT תאפשר הדמיה המפרידה בין רקמת צלקת לשאריות מן הגידול. מלבד במחלות סרטן מפושטות בגוף, מצבים נוספים בהם תבוצע בדיקת פט סיטי עשויים להיות כאשר יש חשד לבעיות ברקמות הלב והמוח או כל מצב של צורך במידע מדויק יותר מזה שניתן לקבל בבדיקת CT רגילה.
בדרך כלל בדיקת פט סיטי היא בדיקה של כל הגוף והיא מבוצעת כדי לאבחן גידולים סרטניים, ניתן להיעזר בבדיקה גם כדי לאבחן בעיות רפואיות באיברים כגון הלב והמוח. בדיקת פט סיטי מבוצעת כדי לבדוק את מידת פיזור מחלת סרטן בגוף הנבדק, כדי לבדוק עד כמה מגיבים גידולים סרטניים לטיפול הניתן כנגדם, כדגי לבררבירור מעמיק ממצאים מבדיקות דימות אחרות, למשל כדי ליצור הבדלה בין שארית של גידול שנותר לאחר ניתוח לרקמת צלקת, ועוד.
לקביעת תור מהיר לבדיקת PET-C.T פרטית (ללא טופס 17) תוך 72 שעות - התקשרו עכשיו: 073-7020292
מכשיר PET חדש מאפשר לבצע בדיקה באיבר מבודד
טומוגרפיית פליטת פוזיטרונים (PET) היא טכנולוגיה מוכחת שנמצאת בפרקטיקה קלינית כבר כמעט חמישים שנה, ונחשבת לשיטה מרכזית בזיהוי של סרטן עם גרורות. כעת, פיתוח חדשני מאפשר לבצע בדיקת PET במיקום ספציפי בגוף.
ביולי 2022 אישר ה-FDA את השימוש במכשיר ה- Radialis PET Imager, המבוסס על טכנולוגיית PET ממוקדת איברים, למטרות רפואיות. המכשיר משלב מצלמת PET ברזולוציה מרחבית גבוהה עם שדה ראייה קטן, שפותחה במיוחד להדמיה ממוקדת. המצלמה מצוידת בגלאי קרני גאמא המכיל לוטטיום. הלוטטיום "אוסף" קרני גאמא הנפלטות מהחומר הרדיואקטיבי המוזרק וכך מייצר תמונות התואמות לריכוזים היחסיים של החומר בחלק ספציפי בגוף. באמצעות אלפי חיישני סיליקון הממוקמים ליד אתר המטרה, מתבצעת הדמיה איכותית של החומר המוזרק לאותו איבר. בנוסף, למכשיר יש שני גלאים הניתנים להתאמה לפי צורך, ומאפשרים מגוון סריקות למטופלים שוכבים, יושבים או עומדים.
ההתמקדות באתר מטרה ספציפי מאפשרת הבנה מדויקת ויסודית יותר של מהלך המחלה, ועשויה להשפיע לטובה על הטיפול בה. במינון נמוך, בשילוב הדמיה בחדות גבוהה, היא עשויה להוות פלטפורמה לגילוי מוקדם ממוקד במגוון רחב של מחלות.
למחקר https://www.itnonline.com/content/radialis-pet-imaging-receives-fda-clearance
כיצד הבדיקה שונה מ-CT רגיל או מ-MRI?
כיצד עלי להתכונן לבדיקה?
מהם הסיכונים בביצוע הבדיקה?
למה עליי צריך לצפות לאחר הבדיקה?
האם יש לך אלרגיה לחומר מסוים?
האם את מניקה או עלולה להיות בהריון?
האם אתה חולה בסוכרת?
איך בוחרים מכון בו תבוצע בדיקת פט סיטי?
מכיוון שמדובר בהליך המבוצע תוך שימוש בקרינת רנטגן וחומר הפולט קרינה רדיואקטיבית, בדיקות פט סיטי נערכות במחלקות רפואה גרעינית בבתי חולים ציבוריים כמו גם במסגרת הרפואה הפרטית במכוני בדיקות דימות בהם יש את הציוד הנחוץ.
בדיקות PET-CT כלולות בסל הבריאות ולכן כל אזרח ישראלי יכול, במידת הצורך, לקבל בדיקה כזו ללא עלות במסגרת הרפואה הציבורית. כאן תוכלו לקרוא על עלות בדיקת פט סיטי.
פוליסת ביטוח בריאות משלים מאפשרת פעמים רבות לבחור היכן לעבור את הבדיקה. מומלץ לבחור מרכז רפואי בו מבוצעות כעניין שבשגרה בדיקות פט סיטי מן הסוג הרלוונטי לנו.
* חשוב לזכור כי זמני ההמתנה לבדיקה במסגרת הרפואה הציבורית הם ארוכים, לכן בכל צורך דחוף, מומלץ לפנות למכון פרטי ולקבל החזר מחברת הביטוח במידת הצורך
הכנות לקראת בדיקת פט סיטי
בדיקת פט סיטי מבוצעת לאחר צום בן כמה שעות במהלכו ניתן לשתות מים בלבד (6 שעות בדרך כלל, הכול לפי הנחיות מן המכון בו תבוצע הבדיקה). במשך 48 שעות לפני הבדיקה יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת.
מכיוון שרמה גבוהה של סוכר בדם עלולה לפגוע ביעילות הבדיקה, אצל חולי סכרת היא תבוצע בשעות הצהריים, לאחר נטילת התרופות, ובתום ארבע שעות צום מרגע סיום ארוחת בוקר קלה. אצל חולי סרטן שקיבלו סדרת טיפולי כימותרפיה הבדיקה תיערך כשבועיים לאחר הטיפול האחרון בסדרה.
אל בדיקת פט סיטי יש להגיע בצום בן שש שעות (מותר לשתות מים בלבד). יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת במשך 48 שעות לפני הבדיקה. מכיוון שיש לחשוף את האיבר המצולם בדרך כלל מתבקשים הנבדקים להסיר בגדים וללבוש חלוק, יש להסיר תכשיטים וכל חפץ העשוי להכיל מתכת. מכיוון שרמת סוכר גבוהה בדם עלולה להפריע לבדיקה מומלץ לחולי סכרת לעשות את הבדיקה בשעות הצהריים, לאחר נטילת התרופות ולאחר צום בן ארבע שעות מאז שאכלו ארוחת בוקר קלה.
חשוב ליידע את צוות המכון בו תיערך הבדיקה על כל תרופות שנוטלים דרך קבע. הבדיקה אינה מומלצת לנשים בהריון או לנשים מיניקות. מומלץ לעשות את הבדיקה שבועיים לפחות לאחר קבלת טיפול כימותרפי אחרון בסדרה.
מהלך הבדיקה
כשעה לפני תחילת ביצוע הבדיקה יינתן בהזרקה לווריד החומר הרדיואקטיבי שפליטת הפוזיטרונים ממנו תיקלט ותימדד בחיישני ה-PET. לקראת תחילת הבדיקה יש להסיר תכשיטים וכל אביזר אחר העשוי להכיל מתכת.
עם תום הכנות אלה הנבדק ישכב על מיטת הבדיקה מבלי לזוז, המיטה תחליק אל תוך מכשיר הבדיקה שאינו סגור ולכן אין חשש מתחושת קלסטרופוביה (בניגוד למכשיר MRI דמוי המנהרה). הסריקה במכשיר תיערך כשעה, היא אינה כרוכה בכאב או אי נוחות כלשהי (למעט הצורך בשכיבה ממושכת מבלי לזוז).
ניתן לחזור לשגרה מיד עם תום הבדיקה למעט כאשר ניתן כדור הרגעה (למי שחוששים מאוד), אז יש להימנע למשך כמה שעות מנהיגה ופעולות אחרות הדורשות ריכוז.
ההכנה לבדיקת פט סיטי כוללת הזרקת חומר רדיואקטיבי (FDG) לווריד. לאחר הזרקת החומר יש להמתין כ-60 דקות במהלכן החומר מתפזר בגוף. במשך 60 דקות אלה אין לדבר, לנוע או ללעוס מסטיק. ישנן בדיקות פט סיטי בהן הנבדק מקבל בנוסף לחומר הרדיואקטיבי גם חומר ניגודיות בשתייה, זאת כדי לשפר את תמונת המעיים.
לאחר תום ההמתנה בת ה-60 דקות הנבדק מתבקש לשכב על מיטת הבדיקה אשר מחליקה מעצמה אל תוך מכשיר דמוי גליל (תעלה קצרה). מכיוון שאין מדובר במכשיר סגור אין מניעה ממי שסובלים מקלסטרופוביה לעבור את הבדיקה. הבדיקה עצמה, במכשיר הCT, אורכת בין חצי שעה לשעה, לכן, יחד עם ההמתנה בת השעה לאחר הזרקת החומר הרדיואקטיבי בדיקת פט סיטי אורכת כשעתיים לפחות. הבדיקה נערכת ללא הרדמה או טשטוש והיא כרוכה באי נוחות מינימלית בלבד. בדיקת פט סיטי היא בדיקה בטוחה שאין לה תופעות לוואי או סיכונים נלווים. מיד לאחר הבדיקה ניתן לשוב לשגרת היום. מומלץ להרבות בשתיית מים ביום שאחרי הבדיקה כדי לסייע לגוף לסלק ממנו את החומר הרדיואקטיבי.
תופעות לוואי וסיכונים אפשריים הכרוכים בביצוע בדיקת פט סיטי
בדיקת ct pet נחשבת בטוחה מאוד והיא נטולת סיכונים ותופעות לוואי שליליות כמעט לחלוטין. מכיוון שמדובר בבדיקה במהלכה נעשה שימוש בחומר רדיואקטיבי (רכיב ה-PET בבדיקה המשולבת) ובקרינת רנטגן (רכיב ה--CT בבדיקה המשולבת) היא אינה מתאימה לנשים בהריון ולא מומלצת לנשים מיניקות.
בבדיקת פט סיטי הגוף נחשף לשני סוגים של קרינה. הקרינה הרדיואקטיבית של החומר המוזרק לווריד וקרינת הרנטגן של מכשיר הסיטי. מכיוון שכך תמיד יש לשקול את התועלת שבביצוע הבדיקה אל מול הנזק שחשיפה מצטברת של הגוף לקרינה עלולה לגרום לו.
פענוח בדיקת פט סיטי מתקבל בדרך כלל כשבוע עד שבועיים ממועד ביצוע הבדיקה. זאת מכיוון שרופא מומחה בביצוע בדיקות דימות צריך לעבור על הנתונים שנאספו במהלך ביצוע הבדיקה במכשיר הסיטי. הרופא שמפענח את התוצאות עורך דו"ח מפורט בכתב אותו הוא מעביר לרופא המטפל, הנבדק יוזמן אל הרופא המטפל לקבל הסבר אודות תוצאות הבדיקה. תוצאות בדיקת פט סיטי ישפיעו על קבלת החלטות בנוגע להמשך טיפול במחלת סרטן, את ההחלטות מקבל הצוות הרפואי ביחד עם המטופל.
מה צפוי לקרות לאחר הבדיקה?
פענוח תוצאות הבדיקה עשוי לארוך בין שבוע לשבועיים. האונקולוג המטפל יקבל את תוצאות הבדיקה ויסביר אותם למטופל, החלטות בנוגע להמשך הטיפול יתקבלו תוך היוועצות עם המטופל ועם רופאים נוספים.
לקביעת תור מהיר לבדיקת PET-C.T פרטית (ללא טופס 17) תוך 72 שעות - התקשרו עכשיו: 073-7020292


לתיאום תור פרטי מהיר לבדיקת פט סיטי - הרדיולוגים המובילים בישראל!
למענה המהיר ביותר התקשרו 073-7020292 או השאירו פרטים בטופס למטה ונציג יחזור אליכם בהקדם
בדיקת PET-CT היא בדיקה המשלבת שתי טכנולוגיות: PET ו-CT. מדובר בבדיקה שאינה מכאיבה והנבדק רק צריך לשכב בתוך המצלמה כ-10-20 דקות ולקבל חומר המוזרק לווריד. בדיקת פט סיטי מאבחנת סוגי סרטן שונים ומחלות נוספות. הבדיקה מאפשרת לעקוב אחרי מצב קיים כמו גידולים והתפשטותם וכן מאפשרת להערך לניתוח שלהם.
פט (Positron Emission Tomography) - היא סריקה שנעשית לאחר הזרקת כמות מעטה מאוד של חומר רדיואקטיבי. החומר ניתן דרך הווריד, ומאפשר זיהוי וצילום באמצעות סורק PET הקולט את הקרינה המזערית ומזהה זיהומים, גידולים ועוד.
סי טי (Computed Tomography) - היא סריקה ממוחשבת של רקמות ואיברים, בחלק מהבדיקות מוזרק חומר ניגוד על בסיס יוד, המאפשר אבחנה טובה יותר.
בדיקת PET-CT היא כלי אבחוני מרכזי וחשוב לסוגי סרטן שונים ולקביעת מידת פיזורם בגוף, והערכת תגובתם לטיפול. הבדיקה נמצאה יעילה גם באיתור זיהומים ובירורים למחלות מסוג אפילפסיה ומחלות ניווניות של המוח, הלב ועוד.
כשעה לפני הצילום יוזרק לך חומר רדיואקטיבי (ברוב המקרים מדובר ב-FDG). במהלך ההמתנה תתבקשו לנוח ולהימנע מפעילות יתר, דיבור ושימוש בטלפון נייד. מיד תתחילו בשתיית חומר ניגוד – כוס אחת כל 10 דקות. כיוון שבחדרי הבדיקה נדרשת טמפרטורה נמוכה, מומלץ להתלבש בלבוש חם ונוח, כדאי להגיע ללא דברי ערך וללא תכשיטים ועוד חפצים ממתכת.
במהלך הבדיקה ניתן לדבר עם הטכנאי גם כשהוא מחוץ לחדר. תחילה יבוצע צילום CT -שנמשך כ-2 דקות. לעיתים יזריקו לך חומר ניגוד (יוד) לווריד, שאולי יגרום לך לתחושת חום. לאחר מכן תבוצע סריקת ה- PET שתמשך כ-10-20 דקות. לאחר סיום ההליך, יש להמתין לטכנאי אשר יעזור לך לרדת מהמיטה באופן בטוח.
את ההפניה לבדיקה מקבלים מהרופא, וכמובן שחשוב להתייעץ לפני בנוגע למצבך. במידה ואת/ה נוטל/ת תרופות חשוב לברר אם אפשרי לבצע את הבדיקה יחד איתן. אם עברת כימותרפיה לאחרונה או אם טיפולים ביולוגיים, כדאי לבדוק מול הרופא שלך את הזמן הטוב ביותר לביצוע הבדיקה
תופעות לוואי לאחר בדיקת פט סיטי אינן ידועות ואין צורך לחשוש מהן
עלות בדיקת פט סיטי פרטית נקבעת לפי סוג הבדיקה הספציפי ובהתאם לאופי הבדיקה. אם מדובר במחיר עבור בדיקת פט סיטי בלבד העלות היא החל מ- 5,100 ש"ח
- אם אתם מקבלים טיפול כימותרפי רצוי לא לבצע את הבדיקה במהלך שבועיים מקבלת הטיפול האחרון. לאחר טיפולים קרינתיים כדאי להמתין לפחות 6 שבועות.
- חולים המטופלים בגליבק, צריכים לברר מבעוד מועד עם הרופא המפנה האם הוא מעוניין שהבדיקה תבוצע לאחר הפסקת התרופה למשך שבועיים, או תוך נטילתה.
- אם אתם מקבלים טיפול בסטרואידים, עליכם להתייעץ עם הרופא המפנה לגבי העיתוי של הבדיקה וליידע את מכון הבדיקה.
- אין מניעה לבצע את הבדיקה במהלך טיפול הורמונלי ובמהלך טיפול בביספוספונטים.
- אם אתם מטופלים בתרופות המגבירות ספירה לבנה, מומלץ להמתין 7-10 ימים מקבלת Neupogen, ו-14 ימים מקבלת Neulastin.
- אם אתם מקבלים טיפולים ביולוגיים, מומלץ להגיע לבדיקה רחוק ככל הניתן מן הטיפול האחרון, בתיאום עם הרופא המפנה.
- חולי סוכרת רצוי שיגיעו עם ערכי סוכר עד 150 מ"ג. ערכי סוכר גבוהים יותר עלולים לפגוע במהימנות הבדיקה. יש להודיע על סכרת בעת קביעת התור לצורך מתן הסבר והכנה מראש לבדיקה.
- בחולי סוכרת הנוטלים מטפורמין ומיועדים לבדיקה עם חומר ניגוד המכיל יוד, יש לשקול להפסיק את התרופה למשך 48 שעות סביב הבדיקה, אך זאת, רק בתיאום עם הרופא המפנה. אם אכן ניתן חומר ניגוד יודני, בזמן הבדיקה, יש לבצע בדיקת קריאטינין בדם, לפני החזרה לתרופה.
- יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת 48 שעות טרום הבדיקה.
- אנא הצטיידו בתוצאות בדיקת דם לתפקודי כליה שבוצעה בסמוך לבדיקה, ולכל היותר חודש לפני מועד התור.
- יש להגיע לבדיקה לאחר צום של ארבע שעות לפחות. ניתן לשתות מים בלבד. אין ללעוס מסטיק/ לאכול סוכריות בטווח של 4 שעות שלפני הבדיקה (גם אם הם נטולי סוכר). הימנעו משתייה ממותקת ומאלכוהול ערב לפני הבדיקה.
- יש להצטייד בצילומים קודמים של מיפויים CT, MRI, PETCT במידה ויש. נא להביא דיסקים ותשובות אם בוצעו במרכז רפואי אחר.
- הימנעו מהגעה עם תכשיטים או חפצי ערך, ומחלקי לבוש מתכתיים, ביום הבדיקה.
- ניתן ליטול תרופות כרגיל, בתנאי שאינן מכילות סוכר, ובליווי מים בלבד.
לא מומלץ. בדיקות הכרוכות בחשיפה לקרינה אינן מומלצות בזמן הריון. אם את בהריון או שקיימת אפשרות סבירה לכךן, יתכן שהבדיקה לא תבוצע. חשוב שתדווחי על הריונך לרופא או לטכנאי המכון טרם קבלת הזריקה.
במידה ואת מבצעת את הבדיקה ואת אחרי הריון - ב-24 השעות הראשונות אחרי המיפוי מופרשת כמות קטנה של החומר הרדיואקטיבי בחלב האם. לכן מומלץ להפסיק הנקה ל-24 שעות. מומלץ לשאוב את החלב ולזרוק אותו. לאחר מכן ניתן לחדש את ההנקה ללא חשש.
השילוב של שתי השיטות - סיטי ו-פט במכשיר אחד הביא לפריצת דרך בדימות הרפואי בעיקר בתחום האונקולוגיה. הטומוגרפיה הממוחשבת (CT) נותנת תוצאה אנטומית וה-PET נותן תוצאה תפקודית. החומר הנפוץ ביותר בבדיקות PET הוא פלואורו-דאוקסי-גלוקוז (fluorodeoxyglucose, או בראשי תיבות: FDG) - הסברה היא שהחומר המוזרק יכול לזהות אזורים פעילים בגוף, ובמיוחד גידולים סרטניים, זאת כיוון שגידולים צורכים כמויות גדולות של גלוקוז ובשל כך צפויות להתרחש בסביבתם פליטות גמא רבות.
השילוב של שתי השיטות נותן תוצאה מדויקת יותר מאשר ביצוע השיטות לחוד. החיסרון בשיטה היא הקרינה הרבה, ועלות הבדיקה (ה-FDG הוא יקר וזמן מחצית החיים שלו הוא קצר). אך למרות זאת השיטה או בדיקת פט סיטי נמצאת במקום ראשון באונקולוגיה.
פרוצדורות שעשויית לעניין אותך
קשר עם

תודה! בקשתך נקלטה בהצלחה
לקביעת תור פרטי לרדיולוג מומחה
השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם
לתיאום תור מהיר התקשרו עכשיו
התקשרו 073-7020292
מחפשים תור פרטי לבדיקת פט סיטי - נשמח לעמוד לרשותכם
קביעת תור אונליין בקלות ובמהירות
רק עוד כמה פרטים וסיימנו, אל תשכחו להביא את ההפנייה מרופא המשפחה שלכם וכרטיס מגנטי
